Voormalig commissaris Binck erkent 'fout'

AMSTERDAM - Charles Langereis, voormalig commissaris bij de internetbank Binck erkent dat hij een ''ernstige fout'' heeft gemaakt door het persbericht van de eerstekwartaalcijfers van 2006 door te sturen naar een aandeelhouder van het bedrijf. Dat maakte hij dinsdag bekend.Langereis is betrokken bij een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar handel met voorkennis. Vorig jaar april vond Binck haar kwartaalcijfers op het internet nog voordat zij die had gepubliceerd. De bank meldde het voorval bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), die op haar beurt aangifte deed bij het OM.

De gewezen commissaris vroeg zijn secretaresse 14 april het definitieve persbericht met de cijfers te sturen naar Bob Sijthoff, die Langereis onder meer kent als mede-aandeelhouder van Binck. Binck zou het persbericht 18 april voorbeurs verspreiden.

Langereis schrijft dinsdag dat er tussen 14 april, Goede Vrijdag, en 18 april geen beurshandel mogelijk was. ''Daarnaast is er geen relatie tussen het optreden van de heer Langereis en de handel in het aandeel Binck die in de week voorafgaand aan de publicatie heeft plaatsgevonden''.

Langereis realiseert zich desalniettemin dat hij ''de vertrouwelijkheid heeft geschonden waaraan hij als commissaris van Binck gebonden was''. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden