Topper Gezocht Beeld SBS 6
Topper GezochtBeeld SBS 6

Voor de Toppers komen ze niet eens naar de huiskamer

Han Lips

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Topper Gezocht.

Toen de kijkcijfers van Topper Gezocht tegenvielen, had één van de ochtendkranten wel een verklaring. Die waren natuurlijk weggetoverd door Victor Mids!

Het werd nog met enig aplomb gebracht ook. Alsof dat de reden is dat het zaterdagavondamusement van John de Mol op zijn nieuwe SBS 6 uitdraait op een flop. Alsof zonder zwarte magie niemand de lokroep kan weerstaan van een combootje van Talpa en Toppers.

Dit weekend was Topper Gezocht alweer toe aan de halve finale en Lips moest vaststellen: niet meer dan de zoveelste talentenjacht. Alleen, de winnaar mag straks in de Arena het podium op als vijfde Topper.

Maar toen ene Dave en ene Mart hun uiterste best deden op een Toppersmedley leken de enige echte Toppers maar matig geïnteresseerd.

Gerard Joling had een lichte voorkeur voor de één, Jeroen van der Boom voor de ander. Bonustopper Jan Smit hield zich stil, net als René Froger. Maar die had natuurlijk zijn multivocááále bril niet op.

Kijkcijferwizard Victor Mids trok intussen weer twee miljoen kijkers met Mindf*ck.

Contrabassist Dominic Seldis van het Concertgebouworkest had zich nog zo voorgenomen om niet in de trucs te trappen. Hij is nota bene geabonneerd op goocheltijdschriften. Maar ook hij ging er met boter en suiker in, net als wij thuis.

Weer geen idee hoe Victor Mids het doet.

Maar qua kijkcijfers dan weer wel. Op zaterdagavond zoekt Nederland iets voor het hele gezin, ouderwets thuis voor de buis.

Zelfs kinderen die met frisgekamde haartjes aanschuiven op de bank willen hun tablets en smartphones best even neerleggen voor De Kwis of Mindf*ck. Of ze doen twee dingen tegelijk.

Maar voor de Toppers komen ze niet eens naar de huiskamer. Of dat er nou drie zijn, vier of vijf.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden