Vondeling ontdekt in Breda: 'Opeens hoorde ik huilgeluid'

In Breda is vanochtend een babymeisje gevonden. Volgens de politie is ze te vondeling gelegd. Het meisje leeft en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek rond de vindplaats.

null Beeld anp
Beeld anp

Het meisje werd omstreeks negen uur door omstanders aangetroffen in een zwarte tas in de Christiaan Huygensstraat, meldt BN De Stem. 'Ze huilde', aldus een politiewoordvoerder. Het meisje ligt momenteel in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Volkskrantverslaggeefster Nadia Ezzeroili was ter plaatse en sprak met de vrouw die het kind vond. Ze wil anoniem haar verhaal doen. 'Omstreeks 08.30 belde een man aan die vroeg of de zwarte tas, die pal voor mijn huis stond, van mij was', vertelt de vrouw. Ze overlegde met haar buurvrouw over wat ze moesten doen met de onbekende tas. Een paar minuten later liep de buurvrouw naar de auto waar de tas stond. 'Ze hoorde ineens een huilgeluid vanuit de tas. Toen ik de tas opendeed, zag ik daar het pasgeboren meisje liggen. Ik schrok me dood. Ik ben zelf een jonge moeder. Het was heel schrijnend.'

Na deze ontdekking bracht de vrouw het kind onmiddellijk naar binnen, en alarmeerde de politie. Die was binnen enkele minuten ter plaatse en startte meteen een buurtonderzoek en begon verklaringen op te nemen. De politie wil vooralsnog niet op details ingaan, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Het is volgens de politie gebruikelijk bij dit soort zaken om de moeder een kans te geven zich te melden.

Onderzoek

Hoe lang de pasgeboren baby op straat heeft gelegen, is niet bekend. De politie is ter plaatse voor onderzoek en heeft de straat afgezet. Die sluit niet uit dat de moeder gezondheidsklachten heeft. De politie roept haar op zich te melden, desnoods anoniem.

Het is de tweede keer in korte tijd dat in Breda een baby wordt gevonden. Eind december werd op de galerij van een flat een dood jongetje in een vuilniszak gevonden. De tienermoeder werd een paar dagen later opgespoord en aangehouden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden