Volkshotel maakt biertje van regenwater

Het Volkshotel aan de Wibautstraat heeft in samenwerking met brouwerij De Prael een bier gebrouwen van opgevangen regenwater. Woensdag 14 december wordt het biertje gepresenteerd.

Het biertje is al even voorgeproefd.Beeld Hemelswater

Afgelopen zomer werden de regenpijpen van het Volkshotel omgeleid, zodat al het regenwater in een "lelijke regenton" werd opgevangen op de parkeerplaats.

Het duurde vervolgens zes maanden, maar toen had het Volkshotel eindelijk genoeg water om brouwerij De Prael te vragen een eigen biertje te bottelen.

Het biertje, dat Code Blond heet, wordt woensdag 14 december feestelijk gepresenteerd in het hotel, met live muziek, een klein informatief praatje en natuurlijk een overdaad aan bier gemaakt van Amsterdams regenwater.
"Qua smaak zit het biertje tussen een Blond bier en een Pale Ale in," vertelt Thomas Gesink van Brouwerij De Prael. "Het is iets bitterder geworden omdat er geen kalk in zit. Daardoor is het een veel zachter biertje."

Het bier is een initiatief van Hemelswater, een project dat pleit voor hergebruik van Amsterdams regenwater.

Woensdag 14 december (18.00-20.00) gratis
Werkplaats Volkshotel

Bekijk in onderstaand filmpje het brouwproces.

De watertank waar al het regenwater van het Volkshotel wordt opgevangen.Beeld Hemelswater

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden