Plus

Voetbalclub herdenkt vermoorde Reduan Bakkali

Met een minuut stilte hebben (oud-)spelers van de Utrechtse voetbalclub Domstad Majella Reduan Bakkali (41) herdacht.

Roeland Franck
Minuut stilte voor vermoorde Reduan Bakkali bij zijn voetbalclub in Utrecht. Beeld Angeliek de Jonge/AD
Minuut stilte voor vermoorde Reduan Bakkali bij zijn voetbalclub in Utrecht.Beeld Angeliek de Jonge/AD

Hij werd donderdag in Amsterdam-Noord vermoord, amper een week nadat bekend werd dat zijn broer Nabil met justitie samenwerkt als kroongetuige in de

Het is juist die criminaliteit waar Reduan zich nadrukkelijk van distantieerde, weten oud-ploeggenoten bij Domstad Majella. Ze verzamelen zich zaterdag aan het eind van de ochtend bij het clubhuis om vlak voor de wedstrijd van het duel van het vijfde team van club tegen Maarssen deel te nemen aan de herdenking.

Domstad Majella vijf maakt zich op voor de wedstrijd tegen Maarssen: de topper in de zesde klasse. De Utrechters zijn koploper en verdedigen een voorsprong van twee punten op hun de tegenstander van vandaag. Het kampioenschap lonkt, maar soms zijn andere dingen net even belangrijker.

Muisstil
Het is twee voor twaalf als arbiter Jan van Polen de teams rond de middencirkel bijeenroept. Ook een team van Sterrenwijk en tegenstander DHSC sluiten zich aan.

Als Van Polen op zijn fluitje blaast, is het zestig seconden muisstil op het veld, tegen het decor van stadion Galgenwaard. Als van Polen voor de tweede maal op zijn fluitje blaast, vallen diverse spelers en oud-spelers elkaar in de armen.

Politie op de plek van de liquidatie in Noord, afgelopen donderdag. Beeld ANP
Politie op de plek van de liquidatie in Noord, afgelopen donderdag.Beeld ANP

Arbiter van Polen kende Reduan ook al jaren. "Hij is hier toen hij net twintig was begonnen, is even met een paar vrienden naar een andere club geweest, maar hier toch weer teruggekomen. Het is een dubbel gevoel: je broer doet waarschijnlijk verkeerde dingen en dan pakken ze jou. Hij was een vriendelijke hardwerkende jongen. Juist omdat hij het zo druk had is hij gestopt met voetballen. Hij wilde niks met criminele zaken te maken hebben."

Klaverjassen
Een van Reduans oude ploeggenoten Marco: "Ik heb er vannacht nog veel aan gedacht. Dat zoiets zomaar gebeurt. Onvoorstelbaar. Reduan was een hardwerkende jongen. Het voetballen was zijn ding. Ook nadat hij van Overvecht naar Amsterdam verhuisde, bleef hij nog een paar jaar elke zaterdag hierheen rijden. Ook na de wedstrijd bleef hij, altijd in voor een dolletje. Hij deed wel aan de ramadan, maar hij was ook de enige Marokkaan die ik kende die kon klaverjassen."

Verder lezen

Niets dan afschuw over de liquidatie van de onschuldige broer Reduan van kroongetuige Nabil Bakkali. Waar staat dit voor? Waarmee hangt dit samen? Wat valt er te doen? Een poging het onbegrijpelijke te duiden.

Is deze moord een nieuw dieptepunt in de liquidatieoorlog, of is het inmiddels de norm? Het kan spijt­optanten de mond snoeren die justitie willen helpen. Wat te doen?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden