Voetbalclub Chabab failliet - of niet?

Het advocatenkantoor Swarts heeft het faillissement van amateurvoetbalclub Chabab uit Nieuw-West aangevraagd. Volgens voorzitter Khalid Berdouni is het echter een storm in een glas water: 'Er wordt gewoon betaald'.

Joachim van der Marck
Logo AFC Chabab. Beeld Parool
Logo AFC Chabab.Beeld Parool

De aanvraag is gedaan in opdracht van jurist Xander Sijmons. Hij stond de Amsterdamse club vorig jaar bij in een tuchtzaak over speler Gino Felixdaal, die was geschorst vanwege onreglementair meespelen. Die schuld bedraagt 1900 euro.

'Maar dat is een bedrag van niks,' zegt Berdouni. 'Hij weet dat we in financieel zwaar weer verkeren en dit lijkt me eerder een poging ons te sarren. Wij zullen dit bedrag gewoon betalen. Maar we moeten het eerst bij elkaar zien te krijgen, daar heb ik echter alle vertrouwen in.'

Er werd door Sijmons contact gezocht met het stadsdeel Nieuw-West als tweede schuldeiser, maar dat steunt hem niet vanwege een openstaande schuld van liefst 30.000 euro. Busbedrijf Brouwer Tours steunt de aanvraag wel. Het heeft nog geld tegoed voor het vervoer van vorig seizoen.

Daarvoor lost de club maandelijks een bepaald bedrag af, zegt Berdouni. Het is een nieuwe aflevering in de lange soap rond Chabab. Sinds begin maart speelt de club thuiswedstrijden bij Rkavic in Amstelveen. Dinsdag komt de zaak voor de rechter.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden