Voetbalclub AFC razend op wethouder Van Poelgeest

AFC is boos over de wijze waarop wethouder Maarten van Poelgeest omgaat met de voetbalclub. Vorige week kreeg AFC te horen dat het van zeven naar vijf velden teruggaat op de vernieuwde Zuidas, die vanaf 2015 op de schop gaat. Het aanbod voor een verhuizing naar het Loopveld in Amstelveen, waar mogelijk meer ruimte is, is per direct ingetrokken.

Bas Soetenhorst
Archieffoto. Beeld ANP
Archieffoto.Beeld ANP

In 2014 moet het clubhuis zijn ontruimd. In afwachting van de aanleg van het nieuwe complex kan de club op de huidige locatie blijven spelen, met een tijdelijke kantine.

'Zo kan een stad die zich kandideert voor de Spelen, niet omgaan met de oudste en grootste club van Amsterdam,' zegt vicevoorzitter Ad Westerhof. 'Ik verwacht dat wethouder Eric van der Burg, die over sport gaat, en burgemeester Eberhard van der Laan in de bres zullen springen. Ik begrijp de haast niet. Er is grote leegstand en er zijn geen investeerders. Voorlopig wordt niets gebouwd op de Zuidas. Zal de geschiedenis van Popeye Goldstar zich herhalen? Dat Ajax van het tennis moest weg. Nu wordt er niet getennist en ligt de grond braak.'

Jaren was het de bedoeling dat de snelweg en het spoor op de Zuidas ondergronds zouden komen. AFC zou erbovenop een nieuw complex krijgen. Wegens geldgebrek zijn de plannen aangepast en raakt AFC ingeklemd tussen kantoorgebouwen, naast het spoor.

Westerhof: 'Dit is een nieuwe situatie. Afgesproken is dat in zo'n geval een bemiddelingscommissie wordt ingeschakeld. In plaats daarvan bepaalt de gemeente eenzijdig wat zal gebeuren. Als de gemeente niet tot inkeer komt, rest ons een gang naar de rechter.'

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden