Update

Voetbalbond groter dan ooit

De voetbalbond is groter dan ooit in de 123-jarige geschiedenis. Het ledental van de KNVB groeide het afgelopen seizoen met 3.605 leden naar liefst 1.209.413 leden op 1 juli 2012. 'De KNVB is groter dan ooit! In tijden van individualisering is dit opvallend te noemen', zegt directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

De grootste groei van de organisatie komt door de vrouwen en meisjes. In totaal stonden op 1 juli van dit jaar 127.488 voetbalsters geregistreerd bij de KNVB. Onder hen zijn 50.550 vrouwen (senioren) en 76.938 meisjes (speelsters tot en met 19 jaar).

Het beleid van doelgroepgericht aanbod werkt, vervolgt Binnenmars. 'Iedereen die wil, kan voetballen. Wij verwachten veel van initiatieven om ook het schoolvoetbal nieuw elan te geven. Het blijven erkennen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is essentieel. We zijn bewust zeer actief in projecten als 'Sportiviteit en Respect' en 'Naar een Veiliger Sportklimaat'. Als je kijkt naar alle projecten en initiatieven van nu, dan doen we veel goeds.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden