Update

Voetbal International wint Gouden Televizier-Ring 2011

Het tv-programma Voetbal International (RTL7) heeft vanavond in theater Carré in Amsterdam de felbegeerde Gouden Telvizier-Ring gewonnen. The Voice of Holland en Wie is de Mol? waren ook in de race voor de prijs, die voor de 46ste keer werd uitgereikt, dit jaar door drievoudig winnares Mies Bouwman. Het programma kreeg 37 procent van de stemmen.

ANP/Redactie
Johan Derksen van Voetbal International. Beeld anp
Johan Derksen van Voetbal International.Beeld anp

Opmerkelijk genoeg had het winnende programma op hetzelfde moment een live-uitzending op de commerciële zender vanuit een studio elders in Amsterdam, waardoor Derksen en Genee niet in de gelegenheid waren zelf de ring op te halen.

Lange neus
Hoewel Derksen persoonlijk niets heeft met de publieksverkiezing, zei hij in een reactie het geweldig te vinden dat het voetbalprogramma op een kleine zender en met veel minder kijkers dan de concurrentie de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen. Ook kon hij het niet nalaten 'al die grote wijsneuzen' op hun nummer te zetten, omdat ze eerder op de dag in de media hadden voorspeld dat Voetbal International nooit zou kunnen winnen. Derksen: 'We zijn ze te snel af.'

Overzicht andere winnaars in chronologische volgorde

Jeugdprogramma
Taarten van Abel (VPRO) heeft de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van het jaar gewonnen. De taartenbakker ontving de publieksprijs vanavond uit handen van Ria Bremer.

Sinterklaasjournaal en Het Klokhuis, beide van de NTR, waren ook genomineerd in deze categorie. Sinds de introductie van de prijs in het jaar 2000 is Het Klokhuis er met elf nominaties nooit in geslaagd een nominatie te verzilveren.

Man

De Televizier-Ring voor beste mannelijke tv-persoonlijkheid ging naar Jeroen van Koningsbrugge. Hij liet daarmee Johan Derksen en Johnny de Mol achter zich. Van Koningsbrugge won de prijs vorig jaar ook al. De tv-corryfee is onder meer te zien als teamcaptain in het RTL 4-programma Ik hou van Holland en in het persiflageprogramma Neonletters (AVRO). Hij brak door in De Lama's.

Vrouw

Linda de Mol mag de prijs voor beste vrouwelijke tv-persoonlijkheid mee naar huis nemen. Chantal Janzen en Wendy van Dijk vielen daarmee net buiten de boot. In haar uitgebreide speech bedankte De Mol, bekend van onder meer Ik hou van Holland, haar broer John voor zijn niet aflatende pesterijen in haar jeugd.

TV Canon
Man bijt Hond is het tv-programma dat vanavond de TV Canon, de prijs voor het meest beeldbepalende programma in zestig jaar televisie, won. Behalve een eenmalige trofee had actrice Monique van de Ven een verrassing voor de makers van het programma dat al dertien seizoenen lang rond etenstijd in de Nederlandse huiskamers doordringt. De zendmast in Hilversum heet voortaan Man bijt hond, meldde Van de Ven namens de Nederlandse Publieke Omroep.

Televizier Talent Award
Erik Dijkstra (DWDD), Rámon Verkoeijen (Klusjesmannen) en Guus Meeuwis (Ik hou van Holland) waren in deze categorie genomineerd. Guus Meeuwis heeft de prijs binnengehaald. Hij was er zelf niet bij om die in ontvangst te nemen.

Irene Moors en Carlo Boszhard, de winnaars van vorig jaar met TV Kantine. Beeld ANP Kippa
Irene Moors en Carlo Boszhard, de winnaars van vorig jaar met TV Kantine.Beeld ANP Kippa
The Voice of Holland was ook in de running voor beste tv-programma. Beeld anp
The Voice of Holland was ook in de running voor beste tv-programma.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden