Lezersbrief

'Voer ook een kentekenplicht in voor de fiets'

Als je dan toch de stoep voor voetgangers wilt, voer dan ook een kentekenplicht in voor de fiets, schrijft Peter Kersbergen in een ingezonden brief.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Twee keer werd deze en vorige week in Het Hoogste Woord gejubeld over betaald parkeren voor alles met een kenteken en het parkeren van alles met een kenteken in parkeervakken. Dit zou de overlast op de stoepen beperken.

Ik wil de briefschrijvers uitnodigen op elke willekeurige dag eens te komen kijken in bijvoorbeeld de Kinkerstraat. Daar zijn sinds een maand of twee een tiental parkeervakken gemaakt, speciaal voor fietsers.

Maar waar staan die fietsen nu? Gewoon op dezelfde plekken, op de stoep, onder de doorgang aan de oneven kant. Liefst in lengterichting geparkeerd. Of twee rijen dik voor de Ten Katemarkt en verderop naar de brug.

Als je dan toch de stoep voor voetgangers wilt, voer dan ook een kentekenplicht in voor de fiets, tegelijk met fietsbelasting en een verplichte WA-verzekering en parkeer je fiets (betaald) op de daarvoor bestemde plaats. Dan ben je echt een verantwoordelijke verkeersdeelnemer.

Peter Kersbergen, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden