Voedselverspilling Zuidas 8 procent gedaald

Door een project van Green Business Club Zuidas en Wastewatchers daalde de voedselverspilling onder bedrijven op de Zuidas met 8 procent.

Het Parool
Voedsel in de prullenbak Beeld ANP
Voedsel in de prullenbakBeeld ANP

Ondanks de daling wordt nog steeds bijna een kwart van al het voedsel in het kantorengebied verspild.

Zes maanden lang werd bij zeven bedrijven, waaronder ABN Amro en Loyens & Loeff, bijgehouden wat tijdens vergaderlunches werd geserveerd en wat daadwerkelijk werd opgemaakt. Er werden 5.000 metingen gedaan over ongeveer 65.000 lunchende werknemers.

Dataverzameling
In de eerste drie maanden werd de verspilling nauwkeurig in kaart gebracht. Vervolgens pasten de cateraars het aanbod aan op basis van de verzamelde data. Werd er minder melk gedronken, dan werd er minder melk geserveerd. Drie maanden later was de voedselverspilling gedaald van 31,6 naar 23,6 procent.

Fruit werd het meest weggegooid: 44 procent van alle stukken. Door het project is dat percentage met 10 procent gedaald.

Rapport
Wastewatchers raadt bedrijven aan om het lunchaanbod aan te passen aan de consumptie. Wordt er weinig salade gegeten? Bied dan eens de helft aan.

Ook belangrijk: breng in kaart wie naar de vergadering komt. Het meeste voedsel wordt namelijk verspild omdat mensen niet komen opdagen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden