Voedselbank is bijna leeg

Het magazijn van de organisatie in Rotterdam begint behoorlijk leeg te raken. Foto ANP/Robert Vos Beeld
Het magazijn van de organisatie in Rotterdam begint behoorlijk leeg te raken. Foto ANP/Robert Vos

AMSTERDAM - De Amsterdamse voedselbank kan nog een week of twee volwaardige basispakketten garanderen, maar daarna wordt het 'krapper'.

Dat zegt woordvoerder Peter Boterman van de Voedselbank Amsterdam.

Er dreigen tekorten aan met name basisproducten als groente, rijst, pasta en aardappelen.

Gisteren sloeg de landelijke voedselbank in Rotterdam, die de voedselbanken in heel Nederland voorziet van basisproducten, alarm. De aanvoer van levensmiddelen stagneert, de voorraad loopt hard terug. Dus ook de Amsterdamse Voedselbank, centrale voor de voedselbanken in de stad en de provincie, krijgt minder uit Rotterdam, bevestigt Boterbloem. Amsterdam ontvangt echter ook waren van lokale leveranciers, met name verse producten zoals groente.

De Amsterdamse Voedselbank bedient gezinnen die maandelijks per volwassene na aftrek van lasten niet meer te besteden hebben dan 175 euro.

970 gezinnen worden via uitgiftepunten door de hele stad voorzien van wekelijkse basispakketten. Vier maanden geleden waren dat nog 850 gezinnen.

Volgens Boterbloem is die toename eerder het gevolg van een landelijke actie om aan de voedselbanken bekendheid te geven dan van de recessie.

Amsterdamse vrijwilligers zijn intussen bedrijven aan het werven als donoren. Boterbloem: ''Elke hulp is welkom.'' (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden