Voedselbank Amsterdam Oost opent supermarkt

Simone Lautenbach
null Beeld gpd
Beeld gpd

De Voedselbank in Amsterdam Oost gaat haar werkwijze veranderen. Kregen huishoudens de afgelopen jaren voedsel door middel van uitgifte van pakketten, vanaf zaterdag kunnen zij zelf een pakket samenstellen in de supermarkt van de Voedselbank in Oost.

'In de nieuwe opzet krijgen de klanten een fictief budget waarvoor ze in onze supermarkt zelf artikelen mogen uitzoeken. Hiervoor kregen de - op dit moment 90 huishoudens - een van te voren samengesteld pakket. Of een klant nu wel of niet rijst, past of hagelslag nodig had, het zat in het pakket', zegt Erik de Boer, coördinator van de Voedselbank in Oost.

Op deze manier wordt niet alleen de hoeveelheid eten beter afgestemd op de behoefte van een gezin, ook leren de klanten om te gaan met een eigen budget. De Voedselbank probeert op deze manier, samen met verschillende instanties voor maatschappelijke dienstverlening, zelfredzaamheid te bevorderen.

Op zaterdag 7 mei om 14.00 uur wordt het vernieuwde pand van de Voedselbank Amsterdam Oost geopend door Lieke Thesingh (GroenLinks), stadsdeelwethouder stadsdeel Oost. Naast een supermarkt biedt het pand aan de Eerste Oosterparkstraat 112 ook ruimte voor intakegesprekken en ondersteunende activiteiten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden