VO-raad wil Paul Rosenmöller als voorzitter

Oud-politicus en programmamaker Paul Rosenmöller (57) is voorgedragen als voorzitter van de VO-raad. Dat heeft de koepelorganisatie voor het voortgezet onderwijs donderdag bekendgemaakt. Het voorstel wordt 26 september besproken tijdens de algemene ledenvergadering.

aul Rosemoller, Beeld ANP
aul Rosemoller,Beeld ANP

'Met Rosenmöller kiezen wij voor een voorzitter die een sterke verbondenheid toont met de publieke sector', zo lichtte het bestuur toe. 'Als onafhankelijk denker heeft hij in onze samenleving een gezaghebbende positie opgebouwd. Hij wil discussies op basis van argumenten en niet op basis van macht voeren.'

Huidig voorzitter Sjoerd Slagter (66) is na twee termijnen niet meer herkiesbaar en gaat met pensioen. Rosenmöller noemt het voorzitterschap 'een hele eer' en is van plan om 'zich in het begin veel op al die verschillende scholen te laten zien, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er allemaal leeft'.

De oud-GroenLinks'er legt zijn presentatiewerk bij de IKON neer. Hij is de laatste jaren ook bekend geworden als voorzitter van de Stuurgroep Convenant Gezond Gewicht. In die hoedanigheid heeft hij al veel met onderwijsorganisaties gesproken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden