Update

Vlieland is 'veerbotenoorlog' Terschelling zat

De gemeente Vlieland is de 'veerbotenoorlog' tussen Rederij Doeksen en Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) zat. Dat zei burgemeester Ella Schadd-de Boer maandag. De gemeente wil een arbitragezaak beginnen om te voorkomen dat Vlieland het slachtoffer wordt van de veerbotenstrijd rond Terschelling.

null Beeld anp
Beeld anp

Rederij Doeksen, die ook op Vlieland vaart, heeft bekendgemaakt dat het diensten naar Vlieland wil schrappen om de concurrentie met de EVT op Terschelling aan te kunnen gaan. Volgens de burgemeester is Vlieland nu slachtoffer van de veerbotenoorlog op Terschelling.

Doeksen heeft voor een periode van 15 jaar het alleenrecht gekregen om de veerdienst naar Terschelling te verzorgen. Dat recht - de concessie - is echter nog niet definitief omdat er een beroep tegen is aangespannen. Zolang die zaak loopt, mag ook concurrent EVT blijven varen.

Deze onduidelijkheid zorgt er volgens Doeksen voor dat zij de concurrentie met de EVT moeten aangaan. Deze concurrentie zorgt voor lage prijzen en bezuinigingen aan de kant van Doeksen door het schrappen van vaarten. De beide gemeenten van Terschelling en Vlieland willen deze week nog een gesprek met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu over de ontstane situatie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden