Aldus
Vlak nadat datingapp Breeze de lucht in ging, kwam corona: ‘Dat was wel zuur’
Met collega-studenten van de TU Delft lanceerde Marsha Goei (23) afgelopen najaar de datingapp Breeze. En toen kwam corona.
Wat maakt Breeze anders dan andere datingapps?
“Wij willen niet dat mensen urenlang swipen en chatten, zoals op andere apps. Dus was ons uitgangspunt, toen we de app eind vorig jaar introduceerden, om mensen meteen te laten afspreken in een café. Centraal bij Breeze staat dat mensen elkaar face to face ontmoeten.”
Toen kwam corona en was face to face niet meer mogelijk.
“Dat was wel zuur, want de app liep heel goed. We hadden voor corona 2200 actieve gebruikers per dag. We moesten iets anders verzinnen dat dicht bij ons uitgangspunt van face to face staat, dus zijn we videospeeddates gaan organiseren.”
En? Is dat videodaten een succes?
“Helaas niet. Er waren elke avond maar zo’n 100 aanmeldingen voor de speeddate en daar zaten ook nog eens vier keer zoveel mannen als vrouwen bij. Als we vroegen waarom appgebruikers niet meededen, dan zeiden ze dat ze hun datingleven op pauze wilden zetten tot dit coronagedoe voorbij is. Omdat ze toch geen echte afspraak kunnen maken.”
En nu?
“Alle andere datingapps zijn sinds corona booming, maar wij willen niet afstappen van ons uitgangspunt dat je bij ons niet kunt chatten. We zijn nu bezig om dates verantwoord in de 1,5 metersamenleving te faciliteren, bijvoorbeeld door mensen met een picknickmand van onze horecapartners op wandeldate uit te sturen.”
De naam Breeze doet mij denken aan een luchtverfrisser.
“Dat horen we wel vaker, ja. De app heet Breeze, omdat we luchtig tegen daten aan willen kijken. Je hoeft niet meteen de liefde van je leven tegen te komen.”