PlusNet Open

Vintagewinkel Emporium of Wonders

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Emporium of Wonders.

Andrea Huntjens
Emporium of Wonders Beeld Jesper Boot
Emporium of WondersBeeld Jesper Boot

De achtste locatie van vintagewalhalla ­Emporium of Wonders is gevestigd in het ­pittoreske Meterhuis in het Westerpark, ­tegenover de televisiestudio's van Jinek. De winkel is een rondreizend collectief en kiest iedere paar maanden een nieuwe locatie om tweedehands kleding en sieraden te verkopen.

Mede-eigenaresse Lotta Isopuro (37) is in eerste instantie psycholoog, maar besloot zich vanwege haar liefde voor 'oude spullen' aan te sluiten bij Emporium of Wonders. ­Samen met Kris Mutsters (35) ontwerpt ze bovendien kleding voor hun modelijn House of Mulani, die ook in de winkel wordt ­verkocht.

De collectie is gebaseerd op ­traditionele klederdracht en uitgevoerd in bijzondere materialen. De traditionele ­Nederlandse 'kraplap' is bijvoorbeeld gemaakt van stof van Japanse kimono's.

"Hoe meer je je met klederdracht bezighoudt, hoe duidelijker je ziet dat de kleding van alle culturen op elkaar lijkt," zegt Isopuro.

Tijdloze kleding
Iedere medewerker van Emporium of ­Wonders verzamelt eigen verkoopwaar, bijvoorbeeld online of door middel van reizen. Isopuro is de afgelopen maanden door India gereisd en heeft daar veel kleding ­verzameld. De opbrengst van ieder stuk gaat naar de medewerker die het te koop heeft aangeboden.

De winkel werkt niet met tijdelijke collecties. "Als je een mooi en tijdloos kledingstuk hebt, dan koester je het de rest van je leven en kun je het doorgeven aan je zoon of dochter," zegt Isopuro. Hoe lang ze van de nieuwe locatie kunnen genieten, weet ze nog niet.

"Iedere dag die we mogen blijven, is een ­cadeautje."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Emporium of Wonders

is een rondreizend collectief en wisselt dus iedere paar maanden van plek.
Via facebook.com/emporiumofwonders is te zien waar het vintagewalhalla momenteel is neergestreken.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden