Vijfjarig jongetje uit puin Nepal gered

Een week na de aardbeving in Nepal is vandaag een vijfjarig jongetje uit het puin gered. Het is nog niet duidelijk hoe de jongen eraan toe is.

Redactie
Een Nepalese familie bij hun verwoeste huis in Chautara Beeld ap
Een Nepalese familie bij hun verwoeste huis in ChautaraBeeld ap

Een Canadees reddingsteam vond het jongetje aan het einde van de middag in de bergachtige regio Sindhulpalchok. Nederlandse reddingswerkers van Urban Search And Rescue (USAR.NL), die een coördinerende functie hadden tijdens het zoek- en reddingswerk in het gebied, hebben vervolgens het Nepalese leger ingeschakeld voor medische ondersteuning.

Hoe lang het jongetje precies onder het puin heeft gelegen, is niet bekend. In Sindhulpalchok ontstond de meeste schade op zondag, door een zware naschok van de aardbeving van 25 april. USAR.NL heeft hier samen met reddingsgroepen uit Canada, Japan, Engeland, Spanje en Mexico vrijdag en zaterdag naar overlevenden gezocht.

Grote delen van het gebied konden niet bereikt worden door de reddingswerkers, omdat er geen wegen zijn of omdat deze door de aardbeving onbegaanbaar zijn geworden. USAR.NLheeft geprobeerd de beschikking over legerhelikopters te krijgen, maar deze worden inmiddels allemaal ingezet voor het verspreiden van voedsel en andere hulpgoederen.

"Ik denk dat er weinig kans is overlevenden te vinden", zei luitenant-kolonel Suresh Kumar Karki vanochtend op de legerbasis van Chautara, de zwaarbeschadigde regionale hoofdstad. "We focussen ons daarom nu op het vervoeren van hulpgoederen en het evacueren van gewonden." In een nabijgelegen veldkliniek van het leger worden tientallen mensen behandeld aan hoofdwonden en gebroken botten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden