Vijfduizend e-mails over bontkraagje minister

DEN HAAG - Vijfduizend mensen hebben afgelopen weekeinde minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) een boze e-mail gestuurd.Ze zijn verontwaardigd over het bontkraagje van de bewindsvrouw op de trappen van Huis ten Bosch.

De afzenders reageerden op een actie van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren, die het gebruik van bont afwijst. De partij ziet het kraagje van vossenbont dat Van der Hoeven bij de presentatie vorige week van het nieuwe kabinet op haar mantelpakje droeg als een provocatie. De PvdD vroeg de minister de keuze voor vossenbont toe te lichten.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken heeft de bewindsvrouw niemand willen kwetsen door vossenbont te dragen: ''Ze beschouwt haar kleding niet als een statement.''

Maria van der Hoeven, die in de vorige regeerperiode minister van Onderwijs was, liet zich toen van haar diervriendelijke kant zien. Zij zorgde ervoor dat chimpansees, die gebruikt waren als proefdieren in een tijd dat dat nog was toegestaan, van een goede oude dag konden genieten in diverse dierenparken.

Volgens de Partij voor de Dieren ligt het gebruik van vossenbont gevoelig, omdat Nederland al in 1995 besloot het fokken van vossen voor bont te gaan verbieden wegens ernstige welzijnsproblemen bij de dieren.

Het verbod zal in 2008 daadwerkelijk van kracht worden. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden