Vijf nieuwe meldingen van valpartijen Ziggo Dome

Nog vijf concertbezoekers zeggen te zijn gevallen in Ziggo Dome, met vaak botbreuken tot gevolg. Oorzaak: een spekgladde foyervloer.

Bij het Holland Zingt Hazes-concert in maart 2015 liep iemand een gecompliceerde armbreuk op, volgens letselschadejurist Stafanie du Maine. Beeld Amaury Miller (www.amaurymiller.nl)
Bij het Holland Zingt Hazes-concert in maart 2015 liep iemand een gecompliceerde armbreuk op, volgens letselschadejurist Stafanie du Maine.Beeld Amaury Miller (www.amaurymiller.nl)

Onlangs keerde de concertcaal 16.000 euro uit aan een vrouw die in 2013 lelijk viel tijdens een Holland Zingt Hazes-concert. Zij liep daarbij een schouderfractuur op.

Volgens Ziggo Dome zijn er na het incident maatregelen genomen. De vloer is verruwd en bezoekers worden volgens een woordvoerder van de concertlocatie 'uitgebreid gewaarschuwd'. De concertzaal keerde uiteindelijk 16.000 euro uit aan het 49-jarige slachtoffer: 6.000 euro voor medische kosten en gemiste inkomsten en 10.000 euro smartengeld.

Het letselschadebureau dat de vrouw vertegenwoordigde, heeft sinds gisteren vijf nieuwe meldingen van valpartijen binnengekregen. Vier gevallen zijn van redelijk recent. 'In maart van dit jaar liep iemand nog een gecompliceerde armbreuk op', volgens Stefanie du Maine, directeur van het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht.

Gebroken knieschijf en kaakfractuur
Ook de andere slachtoffers zijn flink onderuit gegaan met o.a. een gebroken knieschijf, een kaakfractuur en een enkel die op drie plaatsen gebroken is, tot gevolg. Tijdens concerten zou de vloer nog altijd spekglad worden door het morsen van bijvoorbeeld bier.

Ziggo Dome kan zijn borst nat maken. Du Maine en haar juristenteam zullen zich op alle nieuwe gevallen storten en kijken wat er uit te slepen valt voor hun cliënten. 'Het gaat de slachtoffers overigens niet alleen om het geld, ze willen ook dat er echt eens iets gedaan wordt om de vloer daar veiliger te maken.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden