Vijf jaar cel voor overval Jumbo op de Wisseloord

De 37-jarige man die op 27 maart op geweddadige wijze de Jumbo op de Wisseloord in Zuidoost overviel moet vijf jaar de cel in.

De politie heeft de man neergeschoten om hem te kunnen aanhouden Beeld Reinder van Zaanen
De politie heeft de man neergeschoten om hem te kunnen aanhoudenBeeld Reinder van Zaanen

Tijdens de overval rond 16.30 uur schiet de man bij binnenkomst twee keer tegen het plafond aan. Vervolgens gebiedt hij de cassière om het geld uit een kassala te halen om zijn gele plastic tas - van de Jumbo - mee te vullen.

Hij lost dan nog een paar schoten richting de kassa en de cassière. Daarna gooit hij eigenhandig meer geld uit een andere kassa in zijn Jumbotas.

De man vlucht uiteindelijk met 2627,55 euro in zijn Jumbotas aan contanten de winkel uit. De winkelmanager en een klant proberen de man nog achterna te redden, maar zonder succes.

Tuin
De politie kan hem door oplettende omstanders in een tuin aanhouden. Er worden eerst enkele waarschuwingsschoten afgevuurd, maar de man laat zich hierdoor niet afschrikken. De politie moet daarom gericht in zijn schouder schieten om de man in te rekenen.

'Doodsangsten'
De rechter oordeelt dat de man zeer gewelddadig te werk is gegaan. 'Hij heeft dit gedaan op klaarlichte dag, terwijl veel mensen, waaronder kleine kinderen, in de supermarkt aanwezig waren.'

Ook vindt de rechter dat de man het personeel 'doodsangsten heeft aangejaagd' door bij binnenkomst meteen een schot te lossen.

De verklaring van de dader dat hij aan geheugenverlies geleden heeft, omdat iemand 'iets' in zijn drankje zou hebben gedaan, acht de rechter ongeloofwaardig.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden