Update

Vijf daders aanslagen in Parijs nu geïdentificeerd

Een vierde en vijfde dader die vrijdag in Parijs terroristische aanslagen pleegden en zijn volgens Franse media geïdentificeerd.

Parijzenaren leggen bloemen bij het Bataclan, waar Samy om zich heen moordde Beeld anp
Parijzenaren leggen bloemen bij het Bataclan, waar Samy om zich heen moorddeBeeld anp

Een van hen werd internationaal gezocht door de politie. Het gaat in ieder geval om een man die 'Samy' zou heten en wiens familie in Bobigny woont, een noordoostelijke voorstad van Parijs.

Bataclan
Samy is een van de daders van de bloedigste aanslag, die op een concertzaal in het centrum van Parijs. Daarbij vielen bijna negentig doden. In totaal verloren 129 mensen het leven en raakten er 352 gewond, onder wie velen zeer ernstig.

Andere daders van de aanslag op concertzaal Bataclan waren Omar Ismael Mostefaï en Brahim Abdeslam. Van de drie personen die zich bij het Stade de France vrijdagavond opbliezen is er tot dusverre één geïdentificeerd. Het was een twintigjarige Fransman, Bilal Hadfi, die net als Brahim Abdeslam in Brussel woonde.

Verviers
Een dader die mogelijk geen zelfmoord pleegde en voortvluchtig zou zijn, heet Salah Abdeslam, een broer van Brahim.

De Belgische justitie vermoedt ondertussen dat de man die claimde begin dit jaar achter een terroristische samenzwering in het Belgische Verviers te zitten, Abdelhamdid Abaaoud, ook een rol heeft gespeeld bij de aanslagen in Parijs.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden