Aangeboden door Stichting International Choreographic Arts Centre (ICK)

Wat is dit?

'Stichting International Choreographic Arts Centre (ICK) ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Vierde ICK-Fest: een dag vol internationale dansvoorstellingen

ICK Dans Amsterdam en Meervaart Theater presenteren op 27 november voor de vierde keer het ICK Fest: een dag met internationale dansvoorstellingen, workshops, films en projecten waaraan het publiek kan deelnemen.

Stichting International Choreographic Arts Centre (ICK)
null Beeld

Door de onzekerheid over de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van corona is ICK Fest genoodzaakt de programmering aan te passen. Ze geven hun publiek nu de mogelijkheid op één dag - zaterdag 27 november - de voorstellingen te zien, die eerder over het hele weekend waren verspreid. Ook de wereldpremière van Known & To Know is verplaatst van vrijdag naar zaterdag. Het programma van het ICK-Fest in Meervaart Theater ziet er komend weekend als volgt uit:

Zaterdag 27 november
14.00-15.15 DS/DM - dansworkshop Suzan Tunca (voor iedereen toegankelijk)
15.30-17.00 UpToDance - lezing + discussie olv Suzan Tunca (voor professionals)
17.00-18.00 Genoma Scenico – interactieve voorstelling van Italiaans jong talent Nicola Galli.
19.00-20.00 Hamlet – Nederlandse première van de Italiaanse collectief Dewy Dell.
20.30-22.00 Known & to Know – Wereldpremière - Emio Greco I Pieter C. Scholten & Andreas Hannes.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe voorstellingen, het invliegen van gastkunstenaars uit Italië en het samenstellen van een programma. En dat willen ze heel graat met je delen. IKC Fest nodigt je daarom opnieuw uit voor een ICK-Fest ‘nieuwe stijl’: een dynamische en spannende festival dag met 4 voorstellingen, een dansworkshop en symposium voor professionals. Het past bij jou en ICK om nu anders te denken, te bewegen, te kijken en te voelen.

null Beeld

Over ICK-Fest

ICK-Fest presenteert op zaterdagavond Known & To Know, een combinatie van de wereldpremière van de jonge Griekse choreograaf Andreas Hannes - Reverberated Emissionsen - met Nero, een remake van Conjunto di Nero, een succesvoorstelling van Emio Greco en Pieter C. Scholten uit 2001. Beide voorstellingen spelen met de perceptie van zwaartekracht en ruimte. Hannes maakt Reverberated Emissions met de dansers van het ICK-ensemble. Lichamen huppelen, buigen, transformeren en botsen in deze muzikale voorstelling. In Nero van Greco en Pieter C. Scholten vervagen visuele grenzen door duisternis en mist. Greco en Scholten vroegen verschillende generaties dansers om samen met hen nieuw leven te blazen in Conjunto di Nero uit 2001. Enkel en alleen op het ICK-Fest wordt dit gedanst door een deel van de oorspronkelijke cast: Emio Greco, Barbara Meneses en Dereck Cayla, aangevuld met huidig ensemble danser Denis Bruno.

Op uitnodiging van ICK is het dans- en performancecollectief Dewey Dell uit Italië te gast in Amsterdam. Hun voorstelling Hamlet ging deze zomer in première in Berlijn en is nu voor het eerst in Nederland te zien. Choreografe Teodora Castelluci gebruikt het theatericoon Hamlet als uitgangspunt voor een sterk visuele dansvoorstelling. Drie dansers zetten de geestelijke toestand van Hamlet – to be or not to be – om in een lichamelijke zoektocht naar bezetenheid, wanneer je lichaam iemand anders toebehoort.    Drie dansers zetten de geestelijke toestand van Hamlet – to be or not to be – om in een lichamelijke zoektocht naar bezetenheid.

null Beeld

De Italiaanse choreograaf Nicola Galli, waarmee het Nederlandse publiek al kon kennis maken tijdens het ICK-Fest 2019, daagt het publiek in Genoma Scenico uit om mee de choreografie vorm te geven. Op speelse wijze kan elke toeschouwer een persoonlijk ‘choreografisch genoom’ samenstellen en verschillende combinaties maken. Het resultaat zal onmiddellijk door dansers worden uitgevoerd.
Voorstelling Known & To Know combineren met Hamlet van het Italiaanse kunstenaarscollectief Dewey Dell. Naast premieres werk, presenteert ICK-Fest ook veelbelovende makers uit het buitenland. Choreografe Teodora Castelluci gebruikt het theatericoon Hamlet als uitgangspunt voor een sterk visuele dansvoorstelling. Drie dansers zetten de geestelijke toestand van Hamlet – to be or not to be – om in een lichamelijke zoektocht naar bezetenheid, wanneer je lichaam iemand anders toebehoort.

Doorlopend is de videocreatie P A N O R A M A te zien, gemaakt door beeldend kunstenaar Davide De Lillis en choreograaf Nicola Galli tijdens de lockdown. Een intiem videoportret van een menselijke figuur die zich ontvouwt in een steriel wit vierkant. Gehuld in geometrisch licht en kosmische klanken beweegt het lichaam langsheen de randen om uiteindelijk de verdampen en zo een venster op de wereld te openen.

Voor meer informatie en tickets: www.ickamsterdam.com/nl/agenda/event/ick-fest-2021-256

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden