Verzet tegen plannen Sloterplas

AMSTERDAM - De stadsdelen Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart stemmen hun plannen voor de Sloterplas niet goed op elkaar af, vinden de PvdA en GroenLinks in Geuzenveld-Slotermeer.Volgens raadslid Hans Staphorsius van GroenLinks in Geuzenveld-Slotermeer kijken stadsdelen niet verder dan hun eigen grenzen, waardoor de diverse plannen voor de Sloterplas strijdig zijn met het gemeenschappelijke belang. Staphorsius: ''Met de provincie zijn in het verleden afspraken gemaakt dat het rondje om de Sloterplas behouden moet blijven. Osdorp trekt zich hier niets van aan. Het plan voor een hoge toren aan de Sloterplasoever zetten ze gewoon door.''

Dat de plannen voor de Sloterplas, waar elk van de drie stadsdelen een deel van bezit, niet op elkaar worden afgestemd, stoort ook de PvdA. Ook het eigen stadsdeel zou de plannen voor een horecavoorziening naast het Sloterparkbad moeten voorleggen aan andere stadsdelen. ''Bij zo'n mooi gebied moet je dergelijke zaken op elkaar laten aansluiten,'' zegt PvdA-fractievoorzitter Robby Rijssel van Geuzenveld-Slotermeer.

Stadsdeelvoorzitter Marjo Teuling (PvdA) van Osdorp vindt deze uitspraken voorbarig. ''Onder het motto De Sloterplas is van ons allemaal hebben bewoners van de drie stadsdelen een enquête kunnen invullen om te laten zien wat zij van alle plannen vinden. ''Op basis daarvan zullen we onze visie nader uitwerken,'' zegt Teuling.

Er ontstond vorig jaar al veel opwinding over het voornemen van Osdorp het stadsdeelkantoor aan de oever van de Sloterplas te bouwen. Vandaar ook dat het stadsdeel een enquête heeft gehouden. En zodra er een concreet plan is, zal dat worden voorgelegd aan de stuurgroep die zich over de toekomst van de Sloterplas buigt. Daar zit ook de gemeente Amsterdam in.

GroenLinks vindt dat onvoldoende. ''Er zijn veel mensen in Geuzenveld-Slotermeer die nieuwbouw aan de oever niet zien zitten. In de enquête was er geen mogelijkheid dit kenbaar te maken,'' zegt Staphorsius.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden