Verzekeraar DELA voor half miljoen beboet

Verzekeraar DELA heeft een boete van 500.000 euro gekregen van toezichthouder AFM wegens misleidende informatieverstrekking. Dat maakte de Autoriteit Financiële Markten vandaag bekend.

De reden is dat de onderneming vorig jaar informatie had verstrekt over het zogeheten Coöperatiespaarplan, waaruit consumenten niet konden afleiden dat het om een verzekering ging. Daardoor kon de indruk bij consumenten zijn ontstaan dat hun inleg onder het depositogarantiestelsel viel. Onder dit stelsel krijgen consumenten hun spaargeld tot 100.000 euro terug als een bank failliet gaat. Verzekeringen vallen hier echter niet onder.

'Deze misleidende informatieverstrekking is een overtreding van de wet op het financieel toezicht. Financiële instellingen moeten in hun uitingen over financiële producten consumenten correct, duidelijk en niet misleidend informeren', aldus de AFM.

Een woordvoerder van DELA laat weten dat het bedrijf in beroep gaat tegen de boete. 'Wij zijn het niet eens met het boetebesluit, niemand die denkt dat wij een bank zijn. We gaan de rechtmatigheid van dit besluit voorleggen aan de rechter', aldus de zegsman.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden