Vervuilde grond aangetroffen bij werkzaamheden Lairessestraat

Tijdens de werkzaamheden in en rond de Lairessestraat is vervuilde grond aangetroffen tussen de Des Présstraat en de Cornelis Krusemanstraat.

Het Parool
Bij de werkzaamheden in de Lairessestraat is vervuilde grond aangetroffen. Beeld Mats van Soolingen
Bij de werkzaamheden in de Lairessestraat is vervuilde grond aangetroffen.Beeld Mats van Soolingen

Het vermoeden is dat dit veroorzaakt is door de brandstof uit twee tanks die nog in de grond zitten. De tanks zijn een overblijfsel van het tankstation dat ooit op die plek zat.

De brandstof bestaat uit minerale olie en vluchtige aromaten, die volgens de gemeente in de grond geen gevaar vormen voor de omgeving. De Omgevingsdienst van de gemeente, die toezicht houdt op het milieu, heeft de vervuiling gekwalificeerd als 'niet ernstig'.

Het afvoeren en schoonmaken van de vervuilde grond begint eind september en duurt ongeveer drie weken.

Aangepaste planning
Het aantreffen van de vervuilde grond leidt niet tot vertraging voor het totale project, wel moet de planning van de verschillende werkzaamheden worden aangepast.

In maart startten de werkzaamheden in Zuid vanaf de Jacob Obrechtstraat richting Amstelveenseweg. In oktober gaat het eerste deel van de vernieuwde Lairessetraat, tussen de Jacob Obrechtstraat en de Emmastraat, met de tussenliggende kruisingen, open.

De verwachting is dat de herinrichting begin 2018 wordt afgerond en de straat begin februari weer toegankelijk is voor al het verkeer.

Lees ook: Rem Koolhaas over De Lairessestraat: 'Straks staat iedereen hier vast' en Bewoners De Lairesse krijgen hun zin niet, straat op de schop

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden