Vertraging werkzaamheden Bos en Lommerplein

Het Bos en Lommerplein heeft sinds september een nieuwe eigenaar: de Amerikaanse belegger Lone Star. Door de wisseling van de wacht lopen de werkzaamheden rondom het plein vertraging op.

Het Parool
De markt op het Bos en Lommerplein Beeld Floris Lok
De markt op het Bos en LommerpleinBeeld Floris Lok

Dat meldt stadsdeel West donderdag.

Het stadsdeel had de afgelopen tijd verschillende ongeruste geluiden ontvangen over de groeiende winkelleegstand rondom het plein. Het stadsdeel schrijft dat er wordt gewerkt aan 'een opwaardering van het plein', maar dat het wisselen van eigenaren voor vertraging heeft gezorgd.

Verlevendiging
Dit voorjaar presenteerden de betrokken partijen plannen voor een nieuwe opstelling van de markt met als doel het plein te verlevendigen. De voormalige eigenaar van het plein, Dela Vastgoed, zou een nieuw ontwerp opstellen maar met de verkoop zijn deze plannen in de ijskast gezet.

Volgens het stadsdeel is de kersverse eigenaar, Lone Star, vast van plan het plein een upgrade te geven. Ook de Amerikanen willen een duurzame verandering op het plein.

Het is de bedoeling dat de aanpassingen nog voor de kerst worden doorgevoerd. 'Alles met het doel om op korte termijn te kunnen zien: aan het Bos en Lommerplein wordt gewerkt,' aldus het stadsdeel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden