Versplintering dreigt ook voor CNV

Ook vakcentrale CNV dreigt te versplinteren, net als de FNV. Politievakbond ACP gaat zich afsplitsen en de vakbond voor defensiepersoneel ACOM zal daar dit jaar definitief over beslissen. Beide organisaties hebben een opzegbrief gestuurd aan het CNV, zo bevestigden beide bonden berichtgeving van die strekking in dagblad Trouw.

Archieffoto: Jaap Smit. Beeld anp
Archieffoto: Jaap Smit.Beeld anp

ACP vindt het CNV een te logge organisatie. De politiebond zegt zich niet meer thuis te voelen bij het huidige beleid van CNV.

Een woordvoerder van de vakbond ACOM zei dat er al langere tijd ergernis onder leden bestond over de opstelling van CNV-voorzitter Jaap Smit ten aanzien van de bij het CNV aangesloten bonden. Met name zijn uitlatingen in diverse media over pensioenen vielen bij de ACOM-leden verkeerd, aldus de woordvoerder. De ACOM heeft ruim 11.000 leden.

Reactie CNV
Jaap Smit liet weten dat het CNV inderdaad brieven over een eventuele opzegging van de ACP en Acom heeft ontvangen en hij betreurt deze 'pro forma-opzegging'. 'Er vinden nog steeds gesprekken plaats tussen de bestuursleden van het CNV en de Acom en ACP, dus daar kan ik begrijpelijkerwijs nu niets over zeggen. Ik zal er samen met het algemeen bestuur alles aan doen om met een sterk CNV verder te gaan.'

Onlangs werd bekend dat vakcentrale FNV zichzelf wil hervormen in een nieuwe vakbeweging.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden