Update

Verslagenheid in Amersfoort na gezinsdrama

Bewoners van de Amersfoortse wijk Nieuwland die zondagavond de Boogkerk bezochten, toonden zich verslagen over de tragische dood van de 11-jarige jongen in hun wijk. Dat heeft dominee Cor Beiboer laten weten. Beiboer stelde zondag zijn kerk beschikbaar voor wijkbewoners die behoefte hadden hun gevoelens over de gebeurtenissen te delen. De politie denkt dat de jongen door zijn moeder om het leven is gebracht.

Politie doet onderzoek bij de woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland Beeld ANP
Politie doet onderzoek bij de woning in de Amersfoortse wijk NieuwlandBeeld ANP

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort liet vandaag in een verklaring weten dat 'het moment waarop iedereen hoorde over de dramatische gebeurtenissen in het huis aan het Noorderlicht in ons geheugen gegrift zal zijn'. Bolsius sprak zijn waardering uit voor de terughoudende manier waarop betrokkenen en de media hun verantwoordelijkheid nemen. 'Juist ook omdat méér informatie nu niet het antwoord zal bieden op de diepste vragen die ons bezighouden.'

De Boogkerk heeft een condoleanceregister geopend. Deze week kunnen belangstellenden daar tussen 19.00 uur en 20.00 uur het register tekenen.

Dominee Beiboer noemt de dood van het jongetje ,,onwerkelijk'' en 'onvoorstelbaar' . Hij besteedde zondag tijdens de reguliere kerkdienst aandacht aan het drama. 'Sommigen hoorden het voor het eerst. Het nieuws werd een aantal mensen te veel en je zag sommigen de dienst verlaten.' Het gezin waartoe het slachtoffertje behoorde, is geen lid van de Boogkerk.

De politie heeft dit weekeinde sporenonderzoek gedaan in de woning aan het Noorderlicht. Dat is afgerond, meldde een politiewoordvoerder zondag. Het is nog niet duidelijk wat zich in het huis heeft afgespeeld. De moeder ligt gewond in het ziekenhuis. Volgens de woordvoerder is zij wel aanspreekbaar.

De Boogkerk Beeld anp
De BoogkerkBeeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden