Verscherpt toezicht voor 3 zorgorganisaties

ANP/Redactie
Zorginstelling Beth Shalom in Amsterdam en Amstelveen staat ook onder verscherpt toezicht. ©Google Maps Beeld
Zorginstelling Beth Shalom in Amsterdam en Amstelveen staat ook onder verscherpt toezicht. ©Google Maps

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft drie organisaties in de ouderenzorg, waarvan één in Amsterdam, onder verscherpt toezicht geplaatst. Dat maakte de IGZ vandaag bekend. Alle drie de organisaties leveren niet-verantwoorde zorg en hebben op korte termijn niet de noodzakelijke verbeteringen bereikt, aldus de inspectie.

Het gaat om het verpleeghuis en het zorgcentrum van Beth Shalom in Amstelveen en Amsterdam, verpleeghuis Altenova in Arnhem en verpleeghuis De Stelle in Oostburg.

Tijdens onaangekondigde en aangekondigde bezoeken bleek onder meer dat er onvoldoende personeel beschikbaar was voor de doelgroep, dat de deskundigheid van de medewerkers te wensen over liet en dat veel dossiers niet overzichtelijk en niet actueel waren.

Voor Altenova en De Stelle geldt het verscherpt toezicht voor een periode van vier maanden, voor de locaties van Beth Shalom voor een periode van zes maanden.

In een reactie verklaart directeur Michaël Bloemendal van Beth Shalom dat binnen de organisatie versneld veranderingen doorgevoerd zullen worden. Zo worden vacatures snel ingevuld en worden medewerkers sneller en beter geschoold.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden