PlusRecensie

Vers bloed maakt Boom Chicago niet minder oubollig (*)

Enig acteertalent kun je de cast van Boom Chicago niet ontzeggen, maar de sketches in Facetime Your Fears zijn zo belabberd geschreven, dat ze er maar sporadisch een lach uit halen.

null Beeld Boom Chicago
Beeld Boom Chicago

Twee jaar geleden presenteerde Boom Chicago New Kids On The Gracht, een show met vers bloed uit de Verenigde Staten. Nu staan er wéér vijf andere jonge comedians op het podium, maar heb je nog steeds het idee naar dezelfde oubollige show te kijken.

Het is gewoon weer improvisatie volgens het boekje, afgewisseld met korte sketches. Een nieuwe voorstelling betekent bij Boom vooral een andere titel.

Tuurlijk, technisch proberen ze wel eens wat. Eén van de acteurs stapt dit keer gewapend met zijn telefoon in een Uber en stelt de chauffeur vragen die het publiek heeft bedacht. Van 'Wat vind je leuk op Netflix?' tot 'Hoe ga je om met mislukkingen?'

Sporadische lach
Dat klinkt tijdens de brainstorm­sessie vast als een aardig idee. In de praktijk zul je vaak een verlegen man treffen die geen zin heeft om mee te werken. Dan slaat zo'n gestreamd gesprekje dus volledig dood.

Enig acteertalent kun je de cast verder niet ontzeggen, maar de sketches zijn zo belabberd geschreven, dat ze er maar sporadisch een lach uit halen.

Tragisch dieptepunt is een scènetje waarin een arts aan twee ouders vertelt dat hun kind dood is. Ter compensatie biedt hij twee bioscoopkaartjes aan. Het gaat nergens heen, het heeft geen clue en het is nogal smakeloos.

Mislukking
Ook de improvisatie was op de première van een bedroevend niveau. Er wordt tijdens Facetime Your Fears iemand uit de zaal gehaald die nieuwe slogans voor grote bedrijven moet verzinnen. Vervolgens spelen twee castleden de bijbehorende reclame.

In de meeste gevallen mislukte dat faliekant. De acteurs stonden afwachtend tegenover elkaar, zochten naar een gek stemmetje en propten die slogan er ergens willekeurig tussen. Vervolgens is het een kwestie van op de bel drukken en net doen of je dat magere applausje niet hoort.

Boom is toe aan bezinning.

Facetime Your Fears (*)

Door Josh Rachfod, Cene Hale, Karel Ebergen, Else Soelling, Ace Manning
Gezien Rozentheater 26/9
Te zien aldaar t/m 30/12

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden