Vermeende handlanger Joran ontkent

AMSTERDAM - De man die door Joran van der Sloot wordt genoemd als degene die Natalee Holloway, dood of mogelijk levend, voor de kust van Aruba in zee heeft gegooid, ontkent dat hij enige rol heeft gespeeld in de verdwijningszaak. ''Dat kan justitie allemaal natrekken'', zegt deze Daury in een interview dat maandag in de gratis krant DAG verschijnt.De Volkskrant publiceerde het vraaggesprekje zondagavond ook op haar site, maar trok het verhaal korte tijd later in, nadat er twijfels waren gerezen of de geïnterviewde Daury wel dezelfde was als de Daury die Joran in zijn bekentenis opvoert.

Volgens Daury is het hele verhaal van Joran ''bullshit''. Op het moment van Natalee's verdwijning, eind mei 2005, zegt Daury in Nederland te zijn geweest. Daury zegt niet te zijn benaderd door Peter R. de Vries of justitie. Met Joran heeft hij naar eigen zeggen zaterdag contact te hebben gehad via MSN. Joran heeft hem toen niets gezegd. Het tweetal kent elkaar al jaren, maar kregen pas echt contact in december 2007, nadat Joran voor de tweede keer had vastgezeten in de zaak-Holloway. Hij ontkent de eigenaar van een boot te zijn.

Het interview met Daury is geschreven door Zvezdana Vukojevic, die samen met Joran van der Sloot een boek schreef over de affaire. Vukojevic zegt Daury via haar relatie met Van der Sloot op het spoor te zijn gekomen. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden