Review

Verliefd op Ibiza: Wanneer een gesprek dood dreigt te bloeden, gooit de regisseur een lekker wijf op de bar *

Johan Nijenhuis doet nooit moeilijk over personages. Hoe simpeler ze zijn, hoe sneller het publiek meeleeft. Kevin (Jan Kooijman) is de hippe voetballer met te veel geld. Zijn vriendin Elza (Kim Feenstra) de oogverblindende, maar onuitstaanbare gold digger. Lizzy (Sanne Vogel) het dikke, doch lieve meisje. Voor wie zou Kevin uiteindelijk kiezen, denkt u?

Jan Kooijman als de hippe voetballer Kevin. Beeld
Jan Kooijman als de hippe voetballer Kevin.

Maar er is meer. Rick Engelkes speelt de uitgerangeerde rockster Lex (vader van Lizzy), die zijn ex Jacky (Lone van Roosendaal) tegenkomt. Jacky is met vriendin Irma (Simone Kleinsma) op Ibiza om de blommetjes eens flink buiten te zetten. Of zoals ze zelf zegt: 'We zijn hier voor de seks!' Dat is namelijk grappig, als een middelbare vrouw zoiets roept. Uiteindelijk is het de schuchtere Irma die een jong hapje (Jim Bakkum) scoort.

Deze ensemblefilm telt nog enkele andere onbeduidende verhaallijntjes, maar Nijenhuis lijkt ze vooral te zien als hinderlijke onderbreking van sexy shots vol feestende hipsters en strakblauwe luchten. Wanneer een gesprek tussen Lars en Irma dood dreigt te bloeden, gooit de regisseur voor de zekerheid even een lekker wijf op de bar. IJsklontje in d'r navel, pimpen die scène!

Verliefd op Ibiza past prima in het rijtje Costa! en Volle maan, hoewel de doelgroep ditmaal duidelijk breder is. Er zijn personages van en voor elke leeftijd, die allemaal één ding gemeen hebben: een bijzonder losse moraal. Seks mag niet, seks móet. Er wordt trots verteld over ontmaagdingen op veertienjarige leeftijd en ook in het verleden opgelopen soa's vormen kekke anekdotes.

En dat terwijl de film verder aartsconservatief is. 'Kun jij me zien als gewoon Kevin?' vraagt de beroemde voetballer aan Lizzy. Ze knikt, maar waarschuwt hem later wel. 'Bij mij moet je gewoon de vuilniszakken buitenzetten.' Kevin kan zich verdorie niets fijners voorstellen.

Film: Verliefd op Ibiza
Bioscopen: Arena, De Munt
Regie: Johan Nijenhuis
Met: Jan Kooijman, Sanne Vogel, Rick Engelkes, Jim Bakkum, Kim Feenstra
Oordeel: *

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden