Verkrachter sloeg binnen 4 dagen 3 keer toe in Amsterdam

De man die eind januari een vrouw bij de Wenckebachweg in Oost ernstig seksueel misbruikte, heeft in diezelfde periode nog twee slachtoffers gemaakt. Onder meer een zedenmisdrijf in Nieuw-West wordt aan dezelfde dader gelinkt.

Jasper Piersma
Een van de zedenmisdrijven vond plaats op een fietspad aan de Wenckebachweg. Beeld Mats van Soolingen
Een van de zedenmisdrijven vond plaats op een fietspad aan de Wenckebachweg.Beeld Mats van Soolingen

In totaal zou de man volgens de politie binnen vier dagen tijd drie slachtoffers hebben gemaakt. Uit bewakingsbeelden blijkt dat de dader mogelijk al zijn slachtoffers per fiets vanuit het uitgaanscentrum van Amsterdam achtervolgde en daarna misbruikte.

Dit gebeurde onder meer vlak naast de Bijlmerbajes op 28 januari. Op beelden die eerder werden uitgezonden in Opsporing Verzocht is te zien hoe de man op het fietspad bij de Wenckebachweg tegen de vrouw aanfietst, in de hoop dat zij valt. Als dat mislukt, laat hij zich vallen en doet vervolgens alsof hij gewond is.

De man strompelt naar de vrouw toe die is gestopt om hem te helpen. Op dat moment grijpt hij de vrouw vast en trekt haar mee richting de bosjes. Daar wordt ze een kwartier lang gedwongen seksuele handelingen te verrichten. Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen er diverse tips binnen.

Telefoon
Een ander ernstig zedendelict waarbij dezelfde dader betrokken zou zijn geweest vond plaats in de Maassluisstraat in Nieuw-West. De jonge vrouw werd op 30 januari in de vroege ochtend in een lift aangevallen en seksueel misbruikt. Pas wanneer de lift in beweging komt en stopt op de zesde etage, stopt de dader en vlucht weg.

De man beroofde haar daarbij van haar telefoon. Die dook even later op in een telefoonwinkel, waar het toestel door een man te koop werd aangeboden. Ook hiervan waren beelden te zien in Opsporing Verzocht. Het is niet duidelijk of de man die de telefoon verkoopt ook de dader is van het zedenmisdrijf.

De derde zaak waaraan de man wordt gelinkt is een verkrachting zaterdagnacht 31 januari bij de Sloterplas. Hiervan zullen dinsdagavond in Opsporing Verzocht beelden van naar buiten worden gebracht, waarop te zien is hoe het slachtoffer naar huis fietst. Ook de andere video's zullen opnieuw vertoond worden. De politie roept mensen met tips op zich te melden.

Volgens de politie is er geen link te leggen met de brute verkrachtingszaak aan de rand van het Amstelpark van vorige maand. Daarbij liep het slachtoffer een gebroken oogkas en een hersenbloeding op.

De dader is te zien op deze vage bewakingsbeelden. Beeld Politie
De dader is te zien op deze vage bewakingsbeelden.Beeld Politie
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden