Update

Verkoop COC-gebouw afgeketst

AMSTERDAM - De in juni aangekondigde verkoop van het COC-verenigingsgebouw in de Rozenstraat gaat niet door. De deal met woningbouwvereniging NV Stadsgoed is in september afgeketst.

Het COC was van plan het pand aan Stadsgoed te verkopen en vervolgens voor een laag bedrag terug te huren. De functie van het gebouw zou daarbij niet in het geding komen. De voorzitter van het COC, Wouter Neerings, meldde in juni dat 'alleen de stenen' van eigenaar zouden wisselen.

Maar Stadsgoed koopt het pand - om nog onbekende reden - niet en dat komt de homovereniging slecht uit. Het COC heeft het geld van een eventuele verkoop hard nodig. De club kampt met een tekort van meer dan een miljoen euro. Het onderkomen in de Rozenstraat moet bij verkoop 3,5 miljoen euro opleveren.

Bovendien probeert het COC al tijden 'een roze huis' van de grond te krijgen: een pand met ruimte voor homo-organisaties en een homomuseum. Dat lukt niet zonder de opbrengsten van het verenigingsgebouw.

Neerings heeft een extra reden om met de mislukte deal in zijn maag te zitten. Hij was als penningmeester actief in het vorige bestuur onder leiding van Frank van Dalen. Dat bestuur is door de leden van het COC nog niet ontslagen van haar financiële verantwoordelijkheid, en loopt daarom de kans hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld voor de huidige tekorten. (HET PAROOL)

Gevel van het COC-gebouw in Amsterdam. Foto ANP/Lex van Lieshout Beeld
Gevel van het COC-gebouw in Amsterdam. Foto ANP/Lex van Lieshout
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden