Verkiezingsnacht Amsterdam: grote schermen en coalitiecocktails

Opiniepeilingen, tv-debatten, verhitte discussies bij het avondeten, flyers, sponsjes en andere over de streep trekkende merchandise: na woensdag is dat campagnegeweld weer voorbij. Maar eerst is er nog dat hele belangrijke moment: dé uitslagenavond van de Tweede Kamerverkiezingen. Wie de climax optimaal wil beleven, kan misschien wel het best de stad in. Hier een greep uit het aanbod.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Kriterion
Bioscoop en kroeg Kriterion pakt woensdagavond flink uit tijdens de Verkiezingsnacht. Vanaf 18.00 uur start een vol programma. Uitslagen zijn te volgen op een, jawel, groot scherm, op een expositiemuur worden politieke cartoons vertoond en in een bioscoopzaal komen opvallende politieke tv-fragmenten voorbij, waarbij onder anderen Thijs Kleinpaste (student en gemeenteraadslid D66), Bram Creusen (politicoloog, UvA) en Het Parool-columnist Ewald Engelen (financieel geograaf, UvA) commentaar geven. Er zijn verder alternatieve Kriterion-verkiezingen en dat alles is weg te klokken met een heuse coalitiecocktail.

De Balie
Onder meer bekend van de vele politieke debatten die er worden georganiseerd, blijft De Balie ook niet achter op de avond van de verkiezingen. De Tweede Kamerverkiezingen zijn hier live te volgen op een groot scherm in de foyer. En opvallend: het is mogelijk om eigen commentaar te geven.

Comedytheater in de Nes
De Comedy Explosion introduceert woensdag een eigen Open Podium met meteen een speciale editie. Verkiezingsuitslagen zijn te zien op een grote scherm en er zijn 'veel' tweede schermen. Comedians zijn er - natuurlijk - om de beelden van analyses en commentaar te voorzien.

De Rode Hoed
De Universiteit van Amsterdam en studievereniging Machiavelli organiseren samen met de Rode Hoed een uitgebreide uitslagenavond. Op groot scherm en met commentaar van politicologen worden de uitslagen geduid en van perspectief voorzien. Vanaf 20.00 uur zijn belangstellenden welkom om de exit-polls en definitieve uitslagen af te wachten. Met onder anderen: prof. dr. Meindert Fennema, dr. Annemarie Walter en dr. Tom van der Meer van de faculteit politicologie van de Universiteit van Amsterdam. Prof. dr. Jean Tillie leidt de avond.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden