Verjonging in makelaarsclub met benoeming van Sven Heinen

De Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) heeft Sven Heinen benoemd tot voorzitter. Hij was al vicevoorzitter en nam de taken waar van Eefje Voogd, die half december wegens een richtingenstrijd aftrad.

Sven Heinen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de MVA. Beeld Ton Damen

De leden stonden gisteren op de ledenvergadering in Felix Meritis vrijwel als één man achter Heinen, van Smit & Heinen Makelaars. Ook de benoeming van de uit een makelaarsfamilie afkomstige Bob Vredevoort van Delta State als nieuw bestuurslid, tevens vicevoorzitter, leverde geen probleem op.

Simpele afdeling
Er waren ongeveer 250 van de 450 leden aanwezig. Dat is een record - de ledenvergaderingen van de MVA worden doorgaans slecht bezocht. Aan het begin van de avond werd na een presentatie van het nieuw te kiezen bestuur nog wel stevig gediscussieerd. Heinen zei volgens aanwezige makelaars dat de MVA het meer moet hebben van intern gericht opereren, door bijvoorbeeld kennis te delen.

De vereniging moet volgens hem minder naar buiten en minder in de publiciteit treden. Laat bleek dat rond de 220 leden voor de benoeming van Heinen en Vredevoort hadden gestemd. Heinen en Vredevoort willen de MVA meer leiden als een simpele afdeling van de nationale NVM. Zij willen minder het eigen geluid van de Amsterdamse makelaars laten doorklinken.

Oudere garde
Door aan te haken bij de NVM kunnen volgens het duo ook veel kosten worden verlaagd. De kantoorkosten moeten zeker omlaag. De jongere makelaars, die Heinen en Vredevoort al vanaf het begin steunen, vinden ook dat de MVA minder verenigings- en kantoorkosten moet maken.

De invloed van de oudere garde, die vreest dat het eigen gezicht van de Amsterdamse makelaars verloren gaat, bleek gisteren nihil. Dat het de richting van die vernieuwing op ging, werd de laatste weken duidelijk toen zich geen tegenkandidaten meldden. Op de nieuwjaarsreceptie van de makelaars, op 6 januari, ontving Heinen nog een mager applausje na zijn korte toespraak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden