Vergunning Rijks dichterbij

AMSTERDAM - De bouwvergunning voor het Rijksmuseum komt weer een stap dichterbij, nu stadsdeel Oud-Zuid de monumentenvergunning heeft verleend.Eerder bleek al dat de opening van het hernieuwde Rijksmuseum wederom vertraging heeft opgelopen doordat het verlenen van die vergunning langer op zich liet wachten.

De monumentenvergunning is nodig voor de vernieuwing en de restauratie van het gebouw naar het ontwerp van de Spaanse architecten Antonio Cruz en Antonio Ortiz en voor het herplanten van een aantal bomen in de tuin. Het stadsdeel hoopt dat het dit voorjaar nog de bouwvergunning kan afgeven.

Het Rijksmuseum begon in december 2003 met de grootscheepse renovatie. Het ontwerp van Cruz en Ortiz voor de centrale hoofdentree leidde in 2005 tot gesteggel met Oud-Zuid. De architecten wilden de hoofdingang midden in de onderdoorgang plaatsen, maar het stadsdeel vreesde dat dat de stroom fietsers en voetgangers zou hinderen. De architecten hebben hun ontwerp inmiddels aangepast, waarbij de entree nu in de zijkanten van de onderdoorgang komt. Naar verwachting zal het vernieuwde Rijksmuseum na de zomer van 2010 zijn deuren openen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden