Vergeet de jaarwisseling: feesten doe je op 1 januari

Wie tijdens de jaarwisseling te diep in het champagneglaasje kijkt begint het nieuwe jaar met een gigantische kater. Dat kan ook anders: sla de jaarwisseling over en begin het jaar feestend, op 1 januari.

Het Parool
Laat de jaarwisseling links liggen en baan je door een enkeldiepe laag rode drek richting feest op 1 januari. Beeld anp
Laat de jaarwisseling links liggen en baan je door een enkeldiepe laag rode drek richting feest op 1 januari.Beeld anp

De Nieuw
Als je op 31 december een beetje bijtijds naar bed gaat, kun je 's ochtends fris en fruitig door al het verlopen vuurwerk richting De School fietsen. Daar gaan namelijk de deuren om 9.00 uur open voor een gigantisch dagfeest met met ruim twintig dj's.
Helemaal tot het gaatje gaan tijdens de jaarwisseling en dan doorhalen kan natuurlijk ook. Verwacht dus vooral een gemêleerd gezelschap.
De School (09.00-09.00)

Club Dansant in de Supperclub
Toch liever eerst even uitslapen? No problemo! In de Supperclub (in de Odeon) kun je terecht voor een thé dansant. Dj's van weleer draaien houseklassiekers terwijl jij je bonkende kater uit je lijf danst.
Maandag 2 januari gewoon werken? Club Dansant duurt maar tot 01.00 uur dus iedereen kan op tijd z'n bed in.
Supperclub/Odeon (16.00-01.00)

Breakfast Club Is Burning
Mocht je nou op 1 januari wakker worden, met knorrende maag de deur van de ijskast opentrekken en in een ijzingwekkende leegte staren: ga dan naar het nieuwjaarsdagfeestje van Is Burning en Breakfast Club. In Warehouse Elementenstraat wordt daar namelijk vanaf 09.00 niet alleen keihard gefeest, maar staat er ook een ontbijtbuffetje klaar, om de prikkelbare katermaag te smeren voor je doorstoot met een nieuw glaasje bubbels.
Warehouse Elementenstraat (09.00-18.00)

null Beeld Raw Photography
Beeld Raw Photography

Loveland Live 2017
Loveland organiseert al vier jaar feestjes op 1 januari en liep dus aardig vooruit op de trend. En dat niet alleen: ze leggen ook de muzikale lat hoog. De organisatie belooft nul draaitafels, usb-stickjes of cd-spelers zijn niet toegestaan. In plaats daarvan luistert de danser in 2017 naar "musicians who perform their own music, composed live on stage".
Mediahaven (20.00-06.00)

Awakenings New Years Day
Je kunt rondom de jaarwisseling natuurlijk ook compleet tot het gaatje gaan en drie nachten lang stampen tijdens Awakenings, op muziek van Maceo Plex, Adam Beyer en Pan-Pot. Op 1 januari komt Len Faki over vanuit Berlijn en draait twee uur (0.00-02.00) zijn beste techno.
Gashouder (20.00-06.00)

Het Sjonnie & Anita Verkleedfestijn
Word op 1 januari rustig wakker, laat je voorover in de verkleedkist vallen, en toog vervolgens met nepwimpers, fopsnorren, gouden kettingen en luipaardlegging richting Depot, voor het Sjonnie & Anita Verkleedfestijn. Daar vind je een een dansende massa met 'kamper-credible' kleding en klinkt volgens de organisatie "twaalf uur lang geile muziek".
Depot (17.00-05.00)

Anita's gaan uit hun plaat. Beeld
Anita's gaan uit hun plaat.Beeld

De Nieuwjaarsdans
Het iets zwaardere werk vind je in Thuishaven, waar Michel de Hey back to back draait met Benny Rodrigues. Een fijne optie voor de late beslisser, want Thuishaven bewaart, zoals altijd, driehonderd kaarten voor aan de deur. Heb je dus overal naast het online net gevist kun je altijd nog rond lunchtijd naar het havengebied rijden.

That's the Joint
Nee, nu niet meteen naar de coffeeshop rennen: That's the Joint is geen instuif waar de nieuwjaarskater stevig wordt weggeblowd. Het is een feestje in het thema jaren 70, met acts, projecties in filmzalen, acteurs, live muziek en een 'secret area'. Het begint wel pas om 22.00 dus regel 2 januari maar vast vrij.
Kriterion (22.00-05.00)

Radi O&N: Dekmantel, Serge and more
Laat het maar aan Radion over om grof geschut in te zetten op 1 januari: tijdens het nieuwjaarsdagfeest hoor je tot zeven uur 's ochtends onder ander Serge en Beesmunt Soundsystem. In de Bovenkamer is de hele nacht (ja, de héle nacht) Dekmantel Soundsystem.
Radion (20.00-07.00)

Shelter NYD; Roman Flügel, Daniel Avery, Ferro
In hetzelfde genre: het feestje in Shelter, met Roman Flügel and Daniel Avery, die eerder op Dekmantel Festival stonden. Het is het allereerste nieuwjaarsfeestje van Shelter, dus dat is een (techno)feestje vieren én geschiedenis schrijven tegelijk.
Shelter (23.00-08.00)

Nieuwjaarsbal 2017
En dan is er nog het Nieuwjaarsbal in het nieuwe Theater Amsterdam, waar men alles uit de kast trekt om "een stoute speeltuin voor volwassenen" in elkaar te zetten. Zo'n belofte kan alle kanten op, maar gelukkig is er een filmpje van vorig jaar (zie video).
Theater Amsterdam (12.00-23.00)

Toch liever op 31 december naar een feestje? Kijk dan hier.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden