Plus

Verdriet en verbazing over dood Nick Bood (16): 'Een normale jongen'

De pas 16-jarige Nick Bood uit Assendelft overleed zaterdagnacht na een steekpartij in het uitgaansleven. 'Hij deed wat alle jongens doen van onze leeftijd.'

Victor Schildkamp en Hanneke van Houwelingen
Politie-onderzoek na de steekpartij. Beeld anp
Politie-onderzoek na de steekpartij.Beeld anp

Een zorgzame jongen, een gewone jongen, een jongen met een grote mond soms, maar zeker niet zo'n jongen die er meteen op los slaat.

Vrienden van de 16-jarige Nick Bood uit het Noord-Hollandse Assendelft zijn verdrietig en verbaasd over de dodelijke steekpartij waarbij de vmbo-leerling zaterdagnacht overleed in Zaandam.

Normale jongen
Op de plek waar de fatale steekpartij plaatsvond liggen bosjes bloemen, met op één bosje de tekst: Je bent een kanjer Nick. Op een ander bosje bloemen wordt aan Nicks (gescheiden) ouders sterkte gewenst.

De 17-jarige Vanity Klarenbeek legde de eerste bloemen neer. Ze had vorig jaar drie maanden verkering met Nick. Ze hoorde zaterdagmorgen dat hij was doodgestoken. "Ik kon niet anders dan huilen, huilen, huilen," zegt Vanity. "Mijn wereld stortte in. Hij was een zorgzame, goeie jongen."

Ook Quint Post (17) kwam kijken op de plek van de steekpartij. Hij kent Nick van school. "Een normale jongen. Hij deed wat alle jongens doen van onze leeftijd. Beetje op straat hangen. Rookte weleens een jointje, dronk wel eens wat, maar hij was zeker geen ruziemaker. Niet iemand die er gelijk op los slaat. Dat maakt dit allemaal ook zo gek."

Drukke jongen
Een woordvoerder van de politie laat weten dat er behoorlijk wat mensen op straat waren tijdens de steekpartij.

De A.F. de Savornin Lohmanstraat, waar het incident rond 23.00 uur plaatsvond, ligt vlakbij het uitgaansgebied van Zaandam. Of de steekpartij volgde op een ruzie kan de politie niet zeggen. Vrienden van Nick vrezen wél dat hij in het uitgaansleven 'tegen de verkeerde personen is aangelopen'.

Nick Bood was wel een drukke jongen met een grote mond, maar geen ruziemaker, zeggen zijn vrienden. Volgens getuigen werd hij achterna gezeten door andere jongeren. De politie pakte er één op, maar die bleek er niks mee te maken te hebben, zegt een woordvoerder.

Drie steekpartijen
Nicks stiefbroer zou bij het incident aanwezig zijn geweest. De stiefbroer heeft zelf nog aan vrienden verteld wat er was gebeurd. Op dat moment was Nick nog in leven. Op de plek van de steekpartij hangen camera's. De politie onderzoekt ook die beelden om te achterhalen wat de oorzaak van de steekpartij was.

Nick Bood was het jongste slachtoffer van liefst drie dodelijke steekpartijen afgelopen weekend. In Nijmegen overleed een man van 51 na te zijn neergestoken door een 30-jarige kerel met wie hij in een café ruzie had gekregen. En in Oss overleed een Pool die - vermoedelijk vanwege een ruzie in relationele sfeer - door een kennis werd neergestoken.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden