Update

'Verdeeldheid bij Ajax over nieuwe structuur'

Leden van Ajax zijn verdeeld over de nieuwe structuur- en statutenwijziging, waarover vanavond in de Arena kan worden gestemd. Ook hebben ze kritiek op de manier waarop de procedure is gevolgd. Tegenstanders van de te volgen koers kunnen hun bezwaren niet uiten. Voorstanders van de plannen is dat wel toegestaan.

Redactie
© PRO SHOTS Beeld
© PRO SHOTS

Dat meldt De Telegraaf. De belangrijkste kritiek is de nieuwe status van het bestuur én de raad van commissarissen van de Amsterdamse club, nu de ledenraad (24 personen) en clubbestuur (5 leden) worden samengevoegd tot een college van 7 leden. Dat wordt de bestuursraad. Met de samenvoeging wordt de invloed van de clubleden, de vereniging, ingeperkt.

Het betreft níet de plannen van Cruijff om RvC en clubbestuur samen te voegen, want daardoor zijn de voetballers in de minderheid. De klankbordgroep Verenigingszaken, die de wijzigingen voorstelt, bestaat uit Uri Coronel, Cor van Eijden, Mark Geestman, Keje Molenaar, Ruud Haarms, Cees van Oevelen en Hennie Henrichs.

Een aantal leden wil de structuurwijzigingen vanavond niet in stemming brengen. Ze vinden dat de plannen eerst beter moeten worden besproken met achterban.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden