Update

Verdachten ontvoering coffeeshopbaas op internet

De vier verdachten in de ontvoeringszaak die op internet te zien zijn. Foto's www.depolitiezoekt.nl Beeld
De vier verdachten in de ontvoeringszaak die op internet te zien zijn. Foto's www.depolitiezoekt.nl

AMSTERDAM - Het politieteam dat de ontvoering onderzoekt van de Amsterdamse criminele coffeeshopeigenaar Saïd Faggouss (40), denkt de ontvoerders in beeld te hebben.

De Amsterdamse recherche heeft de foto's van vier verdachten getoond op televisie en op internet gezet, op de website www.depolitiezoekt.nl.

Over de identiteit van de gezochte mannen doet de politie geen enkele mededeling, maar het gaat in alle vier de gevallen overduidelijk om criminelen die al eerder hebben vastgezeten: de gepubliceerde beelden zijn zogeheten mug shots: politiefoto's.

Faggouss wist op 23 maart zelf te ontsnappen vanuit een villa in het Belgische Maasmechelen, net over de grens bij Maastricht.

De recherche gaat er inmiddels van uit dat hij daar is heengebracht meteen nadat hij op 8 december door zwaarbewapende mannen was ontvoerd uit zijn coffeeshop Goed Goed in de Churchilllaan in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Hij heeft er waarschijnlijk drieënhalve maand opgesloten gezeten in de geblindeerde kelder, vastgeketend aan een ring in de betonnen vloer, met net genoeg te eten en te drinken.
Buren vertelden een journalist van de Vlaamse krant De Morgen dat de villa sinds 1 november werd bewoond door 'een Nederlandse man' die 'altijd piekfijn gekleed was' en die zich had voorgesteld als 'een kaderlid van de Rabobank'.

In de middag van 23 maart wist Faggouss de ketting om zijn enkel te breken, rende hij de trappen op om zich van eenhoog via de klimop naar beneden te laten glijden en vluchtte hij in zijn trainingspak naar het benzinestation tegenover de villa, langs de rijksweg.

De uitbater van het benzinestation in De Morgen: ''Het was rond half twaalf. De man was over zijn toeren en riep: Politie bellen, politie bellen! Hij zag er verward uit, niet echt verwaarloosd, wel verwilderd door zijn lange haar, en angstig.''

Faggouss werd dezelfde dag door rechercheurs naar Amsterdam gebracht. In hoeverre hij meewerkt aan het onderzoek en of hij veel over de verdachten heeft kunnen vertellen, wil de politie nog niet zeggen. (PAUL VUGTS)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden