Update

Verdachte vier moorden schreef afscheidsbrief

De politie heeft in de portemonnee van Faig B., die wordt verdacht van vier moorden, vorig jaar een vermeende afscheidsbrief gevonden. Daarin schreef B. dat hij zijn ex-vriendin Farida naar zijn woning in Helmond had gelokt en om het leven had gebracht uit wraak. Zijn andere ex Nargiz schoot hij dood 'om zijn eer' in haar ouderlijk huis in Zwijndrecht.

Faig B. Beeld ANP
Faig B.Beeld ANP

Dat bleek dinsdag bij de behandeling van de strafzaak. F. vermoordde volgens justitie ook de moeder en zus van Nargiz en deed volgens de aanklagers ook een poging de vader van het gezin te vermoorden.

B. heeft bekend de vier mensen in mei 2011 om het leven te hebben gebracht. Maar hij nam afstand van wat hij eerder schreef. Hij zou de moorden niet hebben gepleegd uit wraak en van een plan was geen sprake. B. zei onder invloed van cocaïne en drank te zijn geweest. 'Het leek of iemand anders de controle over mij had genomen.'

De verdachte had in 2006 een relatie met Farida. Dat liep op de klippen, maar in februari 2011 ontstond weer contact tussen de twee. Op 12 mei van dat jaar pikte B. haar op in IJmuiden en nam haar mee naar Helmond. Daar praatten ze over het verleden. Aanvankelijk was dat gezellig geweest, vertelde B., maar de sfeer sloeg om.

Farida zou hebben gedreigd naar de politie te stappen om te vertellen dat B. een illegaal vuurwapen had en mogelijk dat hij haar had ontvoerd, hield hij de rechters voor. Overvallen door paniek en boosheid zou hij Farida door het hoofd hebben geschoten. Hij ontkende stellig dat hij plannen had gesmeed om zijn ex om het leven te brengen, zoals hij wel aangaf in een afscheidsbrief en in een eerste verklaring bij de politie.

De dagen erna zou hij veel cocaïne hebben gebruikt en veel hebben gedronken, zei hij. In de vroege ochtend van 16 mei reed hij van zijn logeeradres in Den Bosch naar Zwijndrecht, waar een andere ex woonde. Om verhaal te halen bij de vader van Nargiz, zei hij. B. liep naar de voordeur, belde aan en schoot achtereenvolgens de zus, Nargiz en toen haar moeder neer. De vader overleefde de aanslag. Ook nu zou hij overvallen zijn door paniek, zei hij tegen de rechters.
Deskundigen stellen dat B. een persoonlijkheids- en contactstoornis heeft. Hij is snel gekrenkt en heeft narcistische trekken.

De zitting moest overigens bijna een uur worden stilgelegd, omdat de vader van Nargiz onwel werd. De zaak gaat woensdag verder, met de eis van de aanklagers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden