Verdachte van doodsteken man in Oost gepakt in Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk is een 24-jarige Marokkaan opgepakt die verdacht wordt van het doodsteken van een man (44) in Oost, begin september.

Caspar Naber
De C.J.K. van Aaltstraat Beeld Google Streetview
De C.J.K. van AaltstraatBeeld Google Streetview

De Nederlandse en Franse politie kwamen Amza G. op het spoor dankzij een bebloed T-shirt, vingerafdrukken én zijn mobieltje. De man wordt deze week aan Nederland uitgeleverd.

G. ontkent elke betrokkenheid bij de moord. "Ik heb alleen maar als schilder gewerkt in het pand waar het misdrijf plaatsvond,'' zo citeerde een regionale Franse krant hem eind vorige week, toen hij voor de rechter stond in Montpellier. De rechter toetste het door Nederland uitgevaardigde Europees aanhoudingsbevel op basis waarvan de verdachte was opgepakt.

Getuigen
Met dat arrestatiebevel is niks mis, oordeelde de rechter. "Verschillende getuigen verklaarden dat de klusjesman ook in het appartement van het slachtoffer werkte en na de moord verdween. Bovendien werd in de buurt van de plaats delict een bebloed t-shirt gevonden dat toebehoorde aan de verdachte.''

Die bleek onder verschillende identiteiten voor te komen in Franse, Nederlandse en Europese politiedossiers maar kon worden ontmaskerd aan de hand van zijn vingerafdrukken. Daarna slaagde de Nederlandse politie erin het mobieltje van G. te traceren in het zuiden van Frankrijk.

Kraakpand
Een Frans politieteam gespecialiseerd in het opsporen van mensen die gezocht worden door justitie, wist hem vervolgens te lokaliseren in de havenstad Sète. Hij woonde er in een kraakpand. De verdachte werd op 13 november gearresteerd bij een bedrijf in het nabijgelegen Poussan, waar hij overdag werkte als lasser.

G. wordt ervan verdacht op zaterdag 1 september een 44-jarige man met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht in diens appartement in de C. J. K. Van Aalststraat.

Familieleden troffen het levenloze lichaam van het slachtoffer omstreeks 16.30 uur aan toen zij terugkeerden van vakantie. De veertiger was thuisgebleven om de woning op te knappen. Het motief en de aanleiding voor het geweldincident zijn nog niet bekend.

Volgens de Franse rechter staat niets de overlevering van Amza G. aan Nederland in de weg en zal hij in de loop van deze week worden overgedragen aan de Nederlandse justitie.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden