Verdachte ontkent moord op prostituee

De 32-jarige Jordan J. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van een 22-jarige prostituee. Haar lichaam werd op 25 september gevonden in een woning in de Charlotte de Bourbonstraat in Amsterdam-West, waarin brand had gewoed.

null Beeld anp
Beeld anp

Sectie heeft uitgewezen dat de jonge Bulgaarse door verwurging om het leven is gekomen. De brand beek te zijn aangestoken. Ook dat feit ontkent J., die begin oktober als verdachte is aangehouden. De man moest donderdag verschijnen op een voorbereidende zitting bij de rechtbank in Amsterdam.

Snorder
Behalve van moord of doodslag beschuldigt het Openbaar Ministerie J. ook van mishandeling en verkrachting van de vrouw. De brand brak uit in de vroege ochtend. J. heeft toegegeven dat hij die nacht in de betreffende woning is geweest. Een snorder (illegale taxichauffeur) heeft hem naar het adres gebracht en later weer opgehaald, om hem naar zijn huis in Amsterdam Zuid-Oost te brengen.

J. zou het slachtoffer hebben beroofd van ongeveer 5000 euro, haar iPhone en haar sleutels. J. en de vrouw hadden al langere tijd contact. Het slachtoffer heeft op enig moment bij de politie gemeld dat J. haar mishandelde en dat zij van plan was daarvan aangifte te doen.

'Volstrekte nonsens'
Het OM wil J. laten onderzoeken in de observatiekliniek van justitie, het Pieter Baan Centrum (PBC), op basis van bevindingen van een psycholoog en een psychiater. De rechtbank wees dat verzoek voorlopig af, omdat J. de rapporten van de gedragsdeskundigen nog niet met zijn advocaat heeft kunnen bespreken. J. zei een gang naar het PBC 'volstrekte nonsens' te vinden. De zaak komt over enkele maanden opnieuw voor de rechter.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden