Update

Verdachte dubbele moord pleegt zelfmoord

De 29-jarige verdachte die terechtstond voor de moord op de ouders van zijn ex-vriendin in Middelburg heeft vannacht in het huis van bewaring in Vught een einde aan zijn leven gemaakt.

Agenten houden op de begraafplaats in de Middelburgse wijk Dauwendaele de verdachte aan. Beeld ANP
Agenten houden op de begraafplaats in de Middelburgse wijk Dauwendaele de verdachte aan.Beeld ANP

Donderdag zou hij te horen krijgen welke straf hij zou krijgen. Twee weken geleden eiste de officier van justitie levenslange gevangenisstraf. Dat liet het Openbaar Ministerie donderdag weten.

De verdachte vermoordde op 19 juli vorig jaar het echtpaar Henk en Trees Schroevers. Hij bracht de twee in hun huis om het leven met tientallen messteken. Na de moord vluchtte hij naar een naburig kerkhof, waar de politie hem kon arresteren.

De verdachte, de Franstalige Belg Fred B., had een kortstondige relatie met de dochter van de slachtoffers, waarin sprake was van geweld.
Met zijn dood is de strafzaak tegen B. geëindigd, want een dode kan niet vervolgd worden. Officier van justitie Rob Rammelo vroeg de rechtbank donderdag het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren. De rechtbank heeft dat vervolgens gedaan.

De rechtbank merkte wel op, ten behoeve van de nabestaanden, dat zij de overtuiging heeft dat B. ook Trees Schroevers heeft gedood. B. verklaarde, tot op de zitting twee geleden aan toe, dat Henk Schroevers verantwoordelijk is geweest voor de dood van zijn vrouw. Het OM geloofde die lezing van de feiten niet, de rechtbank ook niet.

Het bepalen van een strafmaat is volgens de rechtbank, nu de vervolging van B. tot een einde is gekomen, 'niet relevant'. Zowel het OM als de rechtbank noemde het plotselinge overlijden van B. 'heel onbevredigend'.

Fred B. bezwoer op de zitting dat hij een einde aan zijn leven zou maken. Hij stond te boek als zeer agressief. In de rechtszaal was hij continu geboeid. Hij toonde geen enkel berouw over het bloedvergieten.

In 2010, toen B. nog samenwoonde met de dochter van het echtpaar Schroevers, probeerde hij eerder een einde aan zijn leven te maken door zichzelf in brand te steken.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden