Update

Verdachte beschieting Panoramapand is lid motorbende

Het pand van tijdschrift Panorama op bedrijventerrein Sloterdijk is donderdagavond beschoten met een antitankwapen. De politie arresteerde kort na het incident een verdachte. Die blijkt president van een zogeheten outlaw motorcyclegang.

Maarten van Dun en Paul Vugts
Het beschoten pand aan de Teleportboulevard Beeld -
Het beschoten pand aan de TeleportboulevardBeeld -

Bij de aanslag met de raketwerper, donderdagavond rond 23.00 uur, raakte niemand gewond. Wel sneuvelde ramen en een glazen deur. De raketwerper bleef achter op de plaats delict en wordt door de politie op sporen onderzocht.

De vrijdagochtend vroeg aangehouden verdachte is Richard Z., de 41-jarige president van Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wago MC Main Triad. Recent schreef Panorama - net als andere media overigens - in een kort artikel dat twee mannen die worden vervolgd voor het doodschieten van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels banden hebben met Caloh Wagoh MC.

Doelwit
Hoewel meerdere bedrijven in het gebouw kantoor houden, lijkt de redactie van Panorama, onderdeel van uitgever Pijper Media, het doelwit te zijn geweest. In het gebouw huizen ook Nieuwe Revu en Playboy.

In een verklaring op de website van Panorama zegt de redactie blij te zijn dat een verdachte is aangehouden. "Wij zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft. Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega's van de andere bladen bij Pijper Media, kunnen doen is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk."

Panorama schrijft geregeld over misdaad, ook over de bloedige vetes die verschillende misdaadgroeperingen uitvechten.

Recent werd in het criminele milieu verbolgen gereageerd op publicaties van Panorama over de Amsterdams-Utrechtse onderwereld.

No Surrender
In 2014 tekende toenmalig Panorama-hoofdredacteur Frans Lomans na bedreigingen van motorbende No Surrender een contract waarin hij beloofde niet meer over de motorclub te schrijven.

In de Panorama-editie van deze week staat een lang verhaal over de Amsterdams-Utrechtse onderwereld. In het stuk komen de voortvluchtige kopstukken Ridouan Taghi en Said Razzouki uitgebreid aan bod.

Antje van de Tillaert
Ook de mogelijke achtergronden van verschillende liquidaties worden besproken, al blijven nieuwe onthullingen uit. Het artikel is geschreven door 'Antje van de Tillaert', een pseudoniem van een onbekende die nu en dan voor Panorama schrijft. Die onbekende beheert ook al enige tijd weblog 'Boevennieuws.'

Het is niet de eerste aanslag met een antitankwapen in Amsterdam: in 2011 schoten Amsterdamse criminelen een granaat op de rechtbank aan de Parnassusweg, in 2007 vuurden onbekenden op de extrabeveiligde rechtbank in Osdorp. In 2006 was ook de drukkerij van krantencombinatie PCM doelwit.

Lees ook: Vrienden 'schutter' Panorama pleegden aanslag rechtbank

De redactie zegt blij te zijn dat de politie een verdachte heeft aangehouden Beeld -
De redactie zegt blij te zijn dat de politie een verdachte heeft aangehoudenBeeld -

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden