Verburg kan door met Q-koortsaanpak

DEN HAAG - Minister Gerda Verburg (LNV) kan verder met haar aanpak om de Q-koorts te beteugelen. De Tweede Kamer gaf dinsdagmiddag aan dat de bewindsvrouw voort kan met het bestrijden van deze crisis maar dat nieuw beleid op dit gebied moet wachten.

Alles wat te maken heeft met dier- en plantziekten, bijvoorbeeld de ontdekking van de Aziatische boktor, kun je niet laten lopen, concludeerde Bas van der Vlies (SGP). Ook de registratie van de agrarische percelen wil de Kamer nog regelen, zo kan ook de voorbereiding van een nog te vormen themacommissie dierhouderij verdergaan.

Hoe het verder moet met megastallen, verduurzaming van de aquacultuur, de tarieven van de VWA, genetisch gemodificeerde maïs, het aanwijzen van gebieden voor Natura 2000, multifunctionele landbouw en ook plannen voor de Wadden? Het zijn enkele zaken die de Kamer controversieel vindt en die voor de verkiezingen niet meer worden behandeld.

De komende tijd bekijkt de Kamer wel de informatie over bijvoorbeeld zaken die te maken hebben met dierenwelzijn (verdoofd castreren, sterfte onder biggen). Afhankelijk van de informatie kan het onderwerp alsnog controversieel worden verklaard. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden