Verbod stierenvechten Catalonië van kracht

In de Spaanse regio Catalonië is vandaag een verbod op het stierenvechten van kracht geworden. De komenden 6 maanden gaan de autoriteiten onderzoeken wat de economische schade is van het verbod. Ook bekijken ze of schadevergoedingen moeten worden betaald.

Archieffoto van een dode stier na afloop van een stierengevecht. Beeld getty
Archieffoto van een dode stier na afloop van een stierengevecht.Beeld getty

Volgens betrokkenen bij het stierenvechten bedraagt de totale economische schade door het verbod op het stierenvechten ruim 300 miljoen euro. Tegenstanders van de eeuwenoude traditie komen op veel lagere bedragen uit, aldus de Catalaanse krant La Vanguardia zondag.

Minder toeschouwers
In juli vorig jaar besloot het parlement van Catalonië tot een verbod op het stierenvechten vanaf 1 januari 2012. Eind september is het laatste stierengevecht van de regio gehouden in de arena La Monumental in Barcelona. De laatste jaren trokken de stierengevechten al steeds minder toeschouwers, terwijl de protesten van dierenbeschermers toenamen.

Ook elders in Spanje neemt de populariteit van het stierenvechten af. Het CAS International (Comité Anti Stierenvechten) laat weten dat het sinds vorige week in de noordwestelijke regio Galicië verboden is voor kinderen onder de 12 jaar stierengevechten te bezoeken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden