Velsertunnel bijna heel 2016 dicht

De Velsertunnel, die IJmuiden met Beverwijk verbindt, gaat in 2016 9 maanden dicht voor grootschalige renovatie. Beide tunnelbuizen in de A22 worden afgesloten voor al het verkeer. Dat meldde Rijkswaterstaat.

De karakteristieke torens van de Velsertunnel. Beeld ANP
De karakteristieke torens van de Velsertunnel.Beeld ANP

De 60 jaar oude Velsertunnel is een belangrijke verbinding in de regio in Noord-Holland. Dagelijks rijden meer dan 65.000 voertuigen via de tunnel onder het Noordzeekanaal door.

In eerste instantie zouden de werkzaamheden in de tunnel 1,5 jaar in beslag nemen en zouden de buizen om en om worden aangepakt. Rijkswaterstaat kiest nu voor een totale afsluiting van 9 maanden, in verband met de veiligheid. De tunnel sluit in het voorjaar van 2016.

Vluchtwegen
Deze zomer komen de tunnelbeheerder en andere betrokken partijen met maatregelen om tijdens de werkzaamheden te zorgen dat de regio bereikbaar blijft. Tijdens de renovatie worden onder meer alle installaties, zoals de verlichting, de ventilatie en het blussysteem, vervangen en de vluchtwegen aangepast. Ook wordt de tunnel verhoogd, zodat er minder vaak vrachtwagens in vastlopen.

Verladersorganisatie EVO is blij dat de Velsertunnel wordt vernieuwd. De organisatie had echter liever gezien dat de tunnelbuizen om en om begaanbaar waren gebleven. 'Nu krijgt de verderop gelegen Wijkertunnel 9 maanden lang erg veel verkeer te verwerken, waarbij mogelijke ongelukken de hele regio op slot kunnen zetten', waarschuwt een woordvoerder.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden